Δραματική η κατάσταση στη Β΄ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου

Έντονος είναι ο προβληματισμός των εργαζομένων της Β΄   Παθολογικής Κλινικής του  Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου , καθώς και οι δικαιολογη...


Έντονος είναι ο προβληματισμός των εργαζομένων της Β΄ Παθολογικής Κλινικής του ΑχιλλοπούλειουΝοσοκομείου Βόλου, καθώς και οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των ασθενών, για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στους χώρους της συγκεκριμένης κλινικής. Ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ.Χρήστος Μπουκώρος, επανέρχεται, στο σοβαρό αυτό θέμα, με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας.

Στην επίκαιρη ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Επανέρχομαι στο ζήτημα της λειτουργίας της Β´ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου για την οποία το Υπουργείο Υγείας αδιαφορεί πλήρωςΗ όλη κατάσταση στη συγκεκριμένη κλινική , σύμφωνα με τους εργαζόμενους, παραπέμπει σε τριτοκοσμικές εικόνες.

Οι δίκλινοι θάλαμοι έχουν μετατραπεί σε τρίκλινους , με αποτέλεσμα να θυμίζουν κονσερβοκούτι, ενώ πρόσφατα οι γιατροί αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν περιστατικό ανακοπής αφού ήταν αδύνατο να χωρέσουν τα μηχανήματα ανάνηψης χωρίς να προηγηθεί η μετακόμιση των κλινών στο διάδρομο .Οι γιατροί αναγκάστηκαν κυριολεκτικά να πηδήξουν πάνω από τα κρεβάτια των ασθενών.

Το πιο επικίνδυνο , όμως, είναι  οι δύο μονόκλινοι θάλαμοι μόνωσης έχουν μετατραπεί σε δίκλινα δωμάτια νοσηλείας, με αποτέλεσμα ασθενείς που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα να συγχρωτίζονται στον ίδιο θάλαμο με άλλους  ασθενείς.

Επίσης, στη Β´ Παθολογική λειτουργεί μόνο μια τουαλέτα για σαράντα (40)ασθενείς και το σύνολο  του ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και για τους συνοδούς ασθενών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στη Β΄ παθολογική νοσηλεύονται σε μηνιαία βάση περίπου 700 ασθενείς.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. υπουργός:

 

1) Πως θα αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα της κλινικής
2) Μελετάει το υπουργείο το ενδεχόμενο διαφορετικής χωροθέτησης της συγκεκριμένης κλινικής;», καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας.  

 

Related

ΒΟΥΛΗ 9099067765201190217

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item