Ξεκινούν τα μαθήματα του Θερινού Σχολείου Αστρονομίας στον Βόλο

Τη Δευτέρα, 3η Ιουλίου 2017, αρχίζουν τα μαθήματα του 18ου Θερινού Σχολείου Αστρονομίας, στο ισόγειο του νέου κτιρίου του Οικονομικού ...


Τη Δευτέρα, 3η Ιουλίου 2017, αρχίζουν τα μαθήματα του 18ου Θερινού Σχολείου Αστρονομίας, στο ισόγειο του νέου κτιρίου του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, 28ης Οκτωβρίου 78 με Ελευθερίου Βενιζέλου (πρώην Ιωλκού) – κτίριο Ματσάγγου.
Θα διεξαχθούν δε, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μέχρι την Παρασκευή 7η Ιουλίου και θα λειτουργήσουν τρία τμήματα και φέτος: Το «Παρατηρησιακό τμήμα» που θα γίνεται 7 έως 9 μ.μ. από ερασιτέχνες αστρονόμους – Μέλη της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος και τα άλλα δύο τμήματα των αρχαρίων και των προχωρημένων, που θα γίνονται από 9 – 11 μ.μ. Στα τμήματα αυτά θα διδάξουν αστροφυσικοί καθηγητές και καθηγητές Δ.Ε., οι οποίοι έχουν διδακτική πείρα πολλών ετών. 
Το πλήρες πρόγραμμα των μαθημάτων θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.astronomos.gr

Την Τετάρτη, 5η Ιουλίου, τα μαθήματα θα γίνουν υπαίθρια, με μεγάλη αστροβραδιά στα Χάνια Πηλίου και ειδικά στο 2ο πάρκινγκ αυτοκινήτων προς το Χιονοδρομικό Κέντρο, όπου θα μεταβούν οι μαθητές με δικά τους Ι.Χ. ή με λεωφορείο, το οποίο θα ξεκινήσει από το χώρο του 1ου Λυκείου Βόλου (Κύπρου 48, Παγκύπριο Διδακτήριο). Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ. 
Εκεί θα στηθούν τα τηλεσκόπια του Παρατηρησιακού Τμήματος της Εταιρείας, για την παρατήρηση της Σελήνης, των πλανητών, των νεφελωμάτων, των σμηνών αστέρων και των γαλαξιών, ενώ ένα Μέλος της θα κάνει την ουρανογραφία, ξεναγώντας, με ακτίνες λέιζερ το πλήθος στους αστέρες και στους αστερισμούς του ουρανού, με τη θέση, την ιστορία και τη μυθολογία τους. Μετά το τέλος της αστροβραδιάς θα γίνει κοινή συνεστίαση στο Χάνι του Ζήση, όπου θα υπάρχει και σχετική αστρονομική προβολή. 
Η αστροβραδιά είναι ελεύθερη για το κοινό του Βόλου και της Μαγνησίας, γενικότερα, καθώς και για το μεγάλο πλήθος των τουριστών, οι οποίοι γίνονται δεκτοί να μεταβούν στα Χάνια με το λεωφορείο της Εταιρείας.

Related

ΒΟΛΟΣ 9012092170667060229

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item