Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Μαγνησίας μαζί με τους πρόσφυγες

Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι διαφορετικοί, είμαστε όλοι ίσοι», η Πρωτοβουλία  Αλληλεγγύης Μαγνησίας συνδιοργάνωσε γιορτή στον χώρο φιλοξενίας...


Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι διαφορετικοί, είμαστε όλοι ίσοι», η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Μαγνησίαςσυνδιοργάνωσε γιορτή στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων ΜΟΖΑ Μαγνησίας, με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, την DRC, την ΑΡΣΙΣ, με υπαλλήλους των Υπουργείων Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής και τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου, αλλά και την λήξη του σχολικού έτους για τα προσφυγόπουλα του δημοτικού και του γυμνασίου, έγινε γιορτή με θεατρικά δρώμενα, παράσταση καραγκιόζη, τραγούδια και παιδικά παιχνίδια, αλλά και φεστιβάλ αραβικής και ελληνικής κουζίνας.

Οι γυναίκες του χώρου φιλοξενίας μαγείρεψαν με πολύ μεράκι τα φαγητά της πατρίδας τους και τα παρέθεσαν δίπλα στα ελληνικά φαγητά που με αγάπη μαγείρεψαν οι άνδρες και γυναίκες της Πρωτοβουλίας.

Ως μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Μαγνησίας, εκφράζουμε την χαρά μας για την επιτυχία αυτής της συγκινητικής εκδήλωσης, η οποία απέδειξε για ακόμη μία φορά, ότι ισχύει μία από τις πιο βασικές θέσεις που διέπουν την λειτουργία μας:Αυτά που ενώνουν τους λαούς είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν.

Θα συνεχίσουμε, όπως κάνουμε εδώ και πολύ καιρό, να αγωνιζόμαστε για την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε αντιρατσιστική κατεύθυνση, και θα εξακολουθήσουμε να συμβάλλουμε  στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων προσφύγων και μεταναστών και στην ομαλή ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό.

Related

ΒΟΛΟΣ 1788341007340427944

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item