Συνάντηση Γ. Σούρλα με την «Κυρά της Χιμάρας»

Με την κυρά της Χιμάρας» την Ερμιόνη Μπρίγκου, «Μάνα των πεσόντων» κατά το Έπος 1940-41, συναντήθηκε ο Γ. Σούρλας, o oποίος στη δήλωσή τ...


Με την κυρά της Χιμάρας» την Ερμιόνη Μπρίγκου, «Μάνα των πεσόντων» κατά το Έπος 1940-41, συναντήθηκε ο Γ. Σούρλας, o oποίος στη δήλωσή του αναφέρει:

"Είναι η βορειοηπειρώτισσα ηρωίδα, που κατέστη σύμβολο πατριωτισμού και ανθρωπισμού με την συμπαράσταση της στους μαχητές στο μέτωπο κατά τον ελληνο- ιταλικό πόλεμο, αλλά και την φροντίδα επί 76 χρόνια για τους έξι πεσόντες που είναι θαμμένοι στην αυλή του σπιτιού της στη Χιμάρα."

Ο Γ. Σούρλας για ακόμη μια φορά την ευχαρίστησε για την προσφορά της και την διαβεβαίωσε ότι ο αγώνας για τους 7.000 και πλέον πεσόντες που παραμένουν ακόμη άταφοι στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου, θα συνεχιστεί μέχρι την αποκατάσταση της μεγάλης αυτής εθνικής εκκρεμότητας.

Μετά την συνεδρίαση της Μικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδας - Αλβανίας στα Τίρανα τον Απρίλιο, περιμένουμε την απάντηση από την αλβανική πλευρά, καθορισμού τόπου και χρόνου, έναρξης των εργασιών, την περισυλλογή και ενταφιασμό των οστών των ηρώων μας.

Related

ΒΟΛΟΣ 7110561134937290097

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item