ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Κάλεσμα για συμμετοχή στο Διήμερο Αντιμπεριαλιστικής δράσης στη Θεσσαλονίκη

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, η Γραμματεία Βόλου του ΠΑΜΕ, απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζόμενους, άνε...


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, η Γραμματεία Βόλου του ΠΑΜΕ, απευθύνοντας κάλεσμα στους εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, νέους και γυναίκες για συμμετοχή στο Διήμερο Βαλκανικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη στις 24 και 25 Ιούνη.
Το Σάββατο 24 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους και πορεία στο Στρατηγείο του ΝΑΤΟ, το οποίο αποτελεί ένα από τα Στρατηγεία Δομής Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, είναι "Υψηλής Ετοιμότητας" και έχει ρόλο ανάπτυξης για συμμετοχή σε Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης και πέρα από τη Θεσσαλονίκη.
Ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», Κώστας Στεργίου τόνισε «Από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, ο αέρας μυρίζει μπαρούτι. Ο πόλεμος στη Συρία, στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις, συνεχίζεται. Στα Βαλκάνια ανάβουν νέες φωτιές. Οι ιμπεριαλιστές ξαναμοιράζουν τη γη με των λαών το αίμα». Ενώ σημείωσε πως «το ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας αλλά είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα». Κάλεσε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα, σε μαζική συμμετοχή στη μεγάλη Πανελλαδική διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, με τα πούλμαν να αναχωρούν από την πόλη του Βόλου στις 9 το πρωί από το Δημαρχείο του Βόλου. Κάλεσε παράλληλα την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να δυναμώσουν τους αγώνες  τους και να παλέψουν για:

  • Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους εκτός συνόρων. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
  • Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων.
  • Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.
  • Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.
  • Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς».

Related

ΒΟΛΟΣ 3125812612327254600

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item