Διακρίσεις σπουδαστών του ΔΙΕΚ Βόλου σε έκθεση κοσμήματος στην Ιταλία

 Το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στον 8ο διαγωνισμό κατασκευής  και σχεδιασμού κοσμήματος που διοργανώθηκε από...


 Το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου συμμετείχε για πρώτη φορά φέτος στον 8ο διαγωνισμό κατασκευής  και σχεδιασμού κοσμήματος που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Sant'Eligio  στην Valenza της Ιταλίας.
    Σκοπός του διαγωνισμού είναι να κρατήσει ζωντανή και καρποφόρα την σχέση μεταξύ των σχολών Αργυροχρυσοχοΐας και των επιχειρήσεων του κλάδου, να δώσει κίνητρο στους συμμετέχοντες για την έρευνα, τον σχεδιασμό και την κατασκευή πρωτότυπων κοσμημάτων.
      Συμμετείχαν σχολές από όλη την Ευρώπη και την Ιταλία. Το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου πήρε μέρος με τρία κοσμήματα στον τομέα της κατασκευής κοσμήματος και δυο σχέδια στον τομέα του σχεδιασμού κοσμήματος.
       Η σπουδάστρια Ελευθερία Τριανταφύλλου απέσπασε το 2ο βραβείο στην κατασκευή κοσμήματος('fine goldsmith')  και χρηματικό έπαθλο 250,00 ευρώ, ενώ η σπουδάστρια Παρακευή Ζαμάνη απέσπασε ειδική τιμητική πλακέτα στην ίδια κατηγορία('creative jewelry'). Εξαιρετική διάκριση για τις σπουδάστριες του τμήματος κοσμήματος, αν αναλογισθεί κανείς τη θέση που κατέχει η Valenza και οι σχολές της στο χώρο της υψηλής αργυροχρυσοχοίας, όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σε όλο τον κόσμο! Οι μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις  σχεδιασμού και κατασκευής Κοσμήματος όπως η BVLGARI (που συμμετείχε στο διαγωνισμό με προσφορά ειδικού βραβείου) ,  Pascuale Bruni, Roberto Coni,  Palmiero,  Bucelati, αλλά και επιχειρήσεις που κατασκευάζουν κοσμήματα για άλλους οίκους όπως του Cartier και του Damiani έχουν έδρα στη μικρή αυτή πόλη που 'ζει' από την αργυροχρυσοχοΐα.
     Τα κοσμήματα των σπουδαστών συμμετέχουν σε έκθεση στο 'Centro Comunale Di Cultura' της Valenza αυτές τις ημέρες, ενώ θα συμμετάσχουν και σε άλλες Ιταλικές εκθέσεις κοσμήματος και θα προβληθούν στον Ιταλικό και Ευρωπαϊκό τύπο του χώρου. Σε περίπτωση που οι διοργανωτές το αποφασίσουν κάποια από τα κοσμήματα θα 'βγουν' στην παραγωγή με το όνομα του κατασκευαστή τους. Η κατασκευή των κοσμημάτων των σπουδαστριών πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια της εκπαιδεύτριάς τους Αργυράκου Λέτας και των σχεδίων κοσμήματος με της Μαρούσκας Οικονόμου.  
     Η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κ. Δ. Κότογλου, η Αντιπρόεδρος  κ. Σ. Χάλαρη και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου συγχαίρουν τις σπουδάστριες του τμήματος  Κοσμήματος και εύχονται κάθε επιτυχία.      

Related

LIFESTYLE 6338060445727668738

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item