Κουτσάφτης: Να λυθεί το θέμα των συμβασιούχων

Την αναγκαιότητα να προκύψει  άμεσα μια νομικά άρτια λύση στο  πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους συμβασιούχους εργαζόμενους στους Δήμου...


Την αναγκαιότητα να προκύψει άμεσα μια νομικά άρτια λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους συμβασιούχους εργαζόμενους στους Δήμους και παράλληλα να επιταχυνθούν διαδικασίες για την κάλυψη με μόνιμο προσωπικό πάγιων και διαρκών αναγκών, επισημαίνει ο Δήμαρχος Ζαγοράς - Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης.

"Η ομαλή λειτουργία του Δήμου και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες, επηρεάζονται άμεσα από τις πολιτικές της κεντρικής διοίκησης στο θέμα των εργαζομένων και γι αυτό έχουμε κατ΄επανάληψη τονίσει από τα θεσμικά μας όργανα ότι θεωρούμε δικαίωμα των Δήμων να αποφασίζουν οι ίδιοι, μέσα πάντοτε από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, για τον αριθμό και τις ειδικότητες των εργαζομένων που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση οι Δήμοι και οι δημότες να πληρώνουν για τις υπηρεσίες που χρειάζονται, αλλά το Κεντρικό Κράτος να αποφασίζει με ποιον τρόπο θα καλύπτονται οι ανάγκες αυτές.

Στον Δήμο μας, οι εξελίξεις στους συμβασιούχους αφορούν 13 άτομα και μάλιστα σε μια περίοδο καθοριστική για τον τουρισμό και την τοπική μας οικονομία.

Εγκαίρως προγραμματίσαμε ενέργειες και προσωπικό ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες την τουριστική περίοδο ανάγκες στην υπηρεσία Καθαριότητας κ.λπ.

Αυτός ο σχεδιασμός μας ανατρέπεται βίαιαμεταφέροντας προβλήματα στους Δήμους και στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες ήδη δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Ζητούμε, καταλήγει ο κ. Π. Κουτσάφτης, άμεση και δίκαιη λύση για την κατηγορία των συμβασιούχων – παρατασιούχων των δήμων μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 9066037025769205038

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item