Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει την σεξιστική συμπεριφορά Μουλά στη Ν. Οικονόμου

O Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ και η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας με ανακοίνωσή τους καταδικάζουν τη σεξιστική επίθεση που δ...


O Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ και η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας με ανακοίνωσή τους καταδικάζουν τη σεξιστική επίθεση που δέχθηκε η Νατάσσα Οικονόμου στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου από τον πρόεδρο του οργάνου και γιατρό Γιώργο Μουλά.
Συγκεκριμένα αναφέρουν:
Μάρτυρες ενός ακόμα σκηνικού υποτίμησης του Δημοτικού Συμβουλίου και της πόλης γίναμε, μετά το τελευταίο εξωφρενικό συμβάν με πρωταγωνιστή τον κο. Μουλά που καταφέρθηκε λεκτικά και ψυχολογικά εναντίον της επικεφαλής της Α΄ ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, κας Οικονόμου. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, θεματοφύλακας υποτίθεται της δημοκρατικής λειτουργίας του οργάνου, στη προσπάθεια του να οριοθετήσει την ομαλή ροή λήψης του λόγου από τους Δημοτικούς Συμβούλους, με πρόσχημα την λήψη αυτού από την κα Οικονόμου χωρίς να της έχει αποδοθεί επίσημα, υπενθύμισε σε όλους μας τις ευρύτερες πολιτικές του «αξίες» και την ηθική που προάγει η παράταξη της πλειοψηφίας του Δήμου, με ενορχηστρωτή τον αρχηγό της.

Το ύφος του κου. Μουλά σε συνδυασμό με τα σεξουαλικά υπονοούμενα, που όλη η κοινωνία αντιλήφθηκε ότι ήταν η ουσία της παρέμβασής του, αποδεικνύουν πολλά. Βασικό είναι η έλλειψη δημοκρατικών αντανακλαστικών. Επιπλέον ζήτημα τίθεται και για την υποτίμηση των συμπολιτών – συνομιλητών του αλλά και από την αντίληψη του για τη γυναικεία υπόσταση. Ως Πα.Σο.Κ δεν θα επεκταθούμε περισσότερο στην υποβάθμιση του γυναικείου φύλου, θεωρώντας τις γυναίκες ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας από δεκαετίας. Εμμένουμε όμως στον εν γένει σεξισμό με τον οποίο αντιμετώπισε ο κος. Μουλάς την Νατάσσα Οικονόμου και στην προσπάθεια του να ευτελίσει και το πρόσωπο και τη παράταξη και τη διαδικασία.

Είναι λυπηρό εν έτει 2017, οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη της διοίκησης της πόλης να προάγουν το ήθος αυτό, δηλαδή τον ακραίο συντηρητισμό και την ειρωνική υποτίμηση.
Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ Μαγνησίας καταδικάζουν σφόδρα τη συμπεριφορά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς φορείς να πράξουν το ίδιο. Ελπίζουμε στην άμεση αποκατάσταση της ηθικής τάξης στη πόλη του Βόλου, με τη βαθιά δημοκρατική και πολιτιστική παράδοση.

Related

ΒΟΛΟΣ 2646568718819035858

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item