Ο ΟΛΒ μαζεύει το φυτοπλαγκτόν από το Λιμάνι

Η ΟΛΒ ΑΕ σε συνεργασία με τ η Λιμενική Αρχή Βόλου μερίμνησε για την κατά το δυνατόν  άμεση  αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύ...

Η ΟΛΒ ΑΕ σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Βόλου μερίμνησεγια την κατά το δυνατόν άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει με την εμφάνιση μεγάλων ποσοτήτων φυτοπλαγκτόν στον λιμένα Βόλου ενεργοποιώντας την εταιρεία που έχει αναλάβει τον καθαρισμό των θαλάσσιων χώρων του λιμένα μας. Διευκρινίζεται ότι το φυτοπλαγκτόν δεν αποτελεί ρυπαντικό υλικό δεδομένου ότι προέρχεται από το φυσικό θαλάσσιο περιβάλλον και εμφανίζεται κατά περιόδους ιδιαίτερα αυξημένο (όπως τώρα) ανάλογα με τις θερμοκρασιακές μεταβολές και άλλους ποικίλους παράγοντες.
Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου θα προσπαθήσει και τις επόμενες ημέρες και δη κατά τη διάρκεια της Ναυτικής Εβδομάδας να συνεχίσει τον καθαρισμό της επιφάνειας των θαλάσσιων χώρων στον λιμένα και ειδικά στην παραλία, πλην όμως είναι σαφές ότι πλήρης περισυλλογή δεν είναι εφικτή έως ότου το φυσικό φαινόμενο παύσει.
Κλείνοντας, τονίζεται ότι συχνά παρατηρούνται πεταμένα απορρίμματα αστικών χρήσεων που έχουν καταλήξει στη θάλασσα και τις ακτές, για την περισυλλογή των οποίων βεβαίως μεριμνούμε, θα πρέπει όμως όλοι οι πολίτες να αποφεύγουν τέτοιες απορρίψεις διότι έχουν ως αποτέλεσμα και να μειώνουν αισθητικά το φυσικό κάλλος των παραλιών και να επιβαρύνουν το ευαίσθητο θαλάσσιο οικοσύστημα του Παγασητικού Κόλπου.


Related

Sticky 1571563360706528178

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item