Απάντηση του ΤΕΕ Μαγνησίας σε δήλωση του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΤΕΕ Μαγνησία ς, ανταπαντώντας σε  δήλωση  του προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ,  αναφορικά με το θέμα της έντονης εμφάνισης ...


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΤΕΕ Μαγνησίας, ανταπαντώντας σε δήλωση του προέδρου τηςΔΕΥΑΜΒ, αναφορικά με το θέμα της έντονης εμφάνισης φυτοπλαγκτού στον Παγασητικό Κόλπο, τονίζονται τα εξής:

 

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ Άρη Σαββάκη πως πηγές του ευτροφισμού που έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση του φυτοπλαγκτού είναι δύο. Τα αστικά λύματα και τα λιπάσματα.

Αν λοιπόν θεωρεί ότι το Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου αποτελείται από χωράφια μάλλον ο ίδιος ζει εκτός τόπου. Για τα αστικά λύματα πάντως αμφιβολία δεν έχουμε. 

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της ίδιας της ΔΕΥΑΜΒ η μονάδα του Βιολογικού καθαρισμού υπολειτουργούσε επί μήνες και διοχέτευε στον Παγασητικό Κόλπο κακής επεξεργασίας λύμα. Η υποχρέωση της ΔΕΥΑΜΒ απέναντι στην πόλη, στις ποικίλες δραστηριότητές της και στη ζωή των πολιτών είναι να λειτουργεί η μονάδα του Βιολογικού Καθαρισμού ώστε να ελαχιστοποιούνται οποιεσδήποτε συνέπειες μπορεί να προκληθούν. 

Ας λύσει λοιπόν τα προβλήματα που αφορούν στην πόλη του Βόλου και είναι της αρμοδιότητάς του ως Προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ και μετά θα τον καλέσουν και στα νησιά να τους δώσει τα φώτα του».  

Related

ΒΟΛΟΣ 1105702024731958625

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item