Παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων στον Βόλο

Γιορτές του  ε λληνικού καλοκαιριού με έθιμα, χορούς και τραγούδια  προβάλλονται στην παράσταση των παιδικών -εφηβικών ομάδων του Λυκείου τω...


Γιορτές του ελληνικού καλοκαιριού με έθιμα, χορούς και τραγούδια  προβάλλονται στην παράσταση των παιδικών -εφηβικών ομάδων του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017στο θερινό δημοτικό θέατρο της Ν.Ιωνίαςστις 8 το βράδυ.

Πρόκειται για την καθιερωμένη ετήσια παράσταση της  λήξης  της εκπαιδευτικής- χορευτικής  χρονιάς που φιλοξένησε στο Λ.Ε.Β πάνω από διακόσια παιδιάηλικίας 4-16 ετών.

Το καλοκαίρι είναι εδώ και τα παιδιά το περιμένουν για να ζήσουν ξένοιαστες στιγμές  ατέλειωτου παιχνιδιού στο βουνό και στη θάλασσα. Στα χωριά μας «στις μικρές πατρίδες»,  τα παιδιά  χαίρονται την ελευθερίαξεχνούν τον χρόνο, χορταίνουν τις αγκαλιές των παππούδωνδοκιμάζουν την γεύση του σπιτικού φαγητού, χορεύουν στην ουρά του χορευτικού  κύκλου στα πανηγύρια και στους γάμους, χαράζουν στην ψυχή τους σημάδια της πολιτιστικής τους ταυτότητας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα! αιώνια λαχτάρα μικρών και μεγάλων, γεμάτο φως, ήλιο, καρπούς -δώρα της φύσης και αμέτρητα πανηγύρια, πολύχρωμες αλυσίδες γιορτινής πομπής, ατέλειωτες σειρές προσκυνητών.

Από τον Ιούνιο μέχρι τις αρχές του  Σεπτέμβρηη Ελλάδα μας καλεί να ζήσουμε τον πολιτισμό μας, να χαρούμε τη μοναδικότητα, την αυθεντικότητα, την υπεροχή της απλότητας που λανθασμένα απαρνηθήκαμε.

Χορούς της Θεσσαλίας, της Θράκης των νησιών του Βόρειου Αιγαίου, των Βορείων Σποράδων,  του Ιονίου πελάγους, της Ηπείρου, της Μικράς Ασίας και των Κυκλάδων θα παρουσιάσουν οι μικροί χορευτές  ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές της κάθε περιοχής. Στην παράσταση συμμετέχει και  χορευτική ομάδα παιδιών και εφήβων  του Περιφερειακού Τμήματος χορού Αλμυρού το Λ.Ε,Β.

Η παράσταση πραγματοποιείται  σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.  

Γενική είσοδος 3 ευρώ.

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2186135098995004464

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item