Αθωώθηκε Βολιώτης για τη συμπλοκή με Χρυσαυγίτες

Αθώος κρίθηκε σχετικά με το αδίκημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών λόγω αμφιβολιών αλλά και εκκρεμοδικίας ο αντιφασίστας που δικαζόταν...


Αθώος κρίθηκε σχετικά με το αδίκημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών λόγω αμφιβολιών αλλά και εκκρεμοδικίας ο αντιφασίστας που δικαζόταν σήμερα το πρωί στα δικαστήρια του Βόλου, μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη της αστυνομίας, ενώ έπαυσε οριστικά και η ποινική του δίωξη για παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή.
Σημειώνεται ότι η δίωξη  οφειλόταν στην ύπαρξη στις 23/12/2012 οργανωμένης ομάδας χρυσαυγιτών έξω από το Πανεπιστήμιο Παπαστράτου (Θόλος), οι οποίοι συνεπλάκησαν με αντιφασίστες. To Τάγμα Εφόδου της Χρυσής Αυγής παρακολουθούσε από το πρωί τις δραστηριότητες συναγωνιστών που έκαναν εκδηλώσεις για την υποστήριξη της κατάληψης VILA AMALIA. Η αυτεπάγγελτη δίωξη της αστυνομίας οφείλεται στο γεγονός ότι οι χρυσαυγίτες έδωσαν όσα ονόματα θεωρούσαν αναγκαία για να στήσουν στο εδώλιο όσους θεωρούσαν χρήσιμο.
Δύο εκ των τριών μαρτύρων κατηγορίας δεν παρουσιάστηκαν ενώπιων της Δικαιοσύνης, ενώ ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης αποδείχθηκε μετά από αντιφάσεις στις οποίες περιέπεσε, ότι κατέθεσε ψευδώς και ο εισαγγελέας δεν δέχθηκε τη μαρτυρία του.
Ο αστυνομικός μάρτυρας, από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας κατέθεσε ότι απλώς προέβη στην προσήκουσα διαδικασία  μετά από καταγγελία πολιτών και δε γνώριζε τίποτα για τα πραγματικά γεγονότα.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή για όλες τις κατηγορίες, ενώ ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου δεν εξέτασε -ως περιττό στη διαδικασία- μάρτυρες υπεράσπισης.
Είχε προηγηθεί ομόφωνη αθωωτική απόφαση για την έγκληση των παθόντων ήδη από το Εφετείο Λάρισας. 
Καλέσματα για στήριξη του αντιφασίστα αγωνιστή είχαν απευθύνει τόσο το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα Μαγνησίας όσο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σήμερα είχε συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος στο δικαστικό μέγαρο Βόλου.

Related

Sticky 6708202281494607312

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item