Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για ληξιπρόθεσμα δάνεια αγροτών από την πρώην Αγροτική Τράπεζα

Ο  Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ,   την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2017 , ενημερώθηκε  από  τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυ...


Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2017,ενημερώθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου για το θέμα των «κόκκινων» αγροτικών δανείων της πρώην Αγροτικής Τράπεζας με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Αφορμή ήταν δημοσιεύματα του τοπικού τύπου τα οποία αναφέρονταν στα προβλήματα που έχουν προκύψει με τα ληξιπρόθεσμα δάνεια που είχε λάβει μερίδα αγροτών από την πρώην Αγροτική Τράπεζα. Τα εν λόγω δάνεια είχαν ληφθεί από αγρότες για τη στήριξη των καλλιεργειών τους και την κάλυψη αναγνωρισμένων ζημιών και είχαν την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι εγγυήσεις των δανείων έχουν καταπέσει και οι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο κατασχέσεων και πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε ο Βουλευτής, το Υπουργείο βρίσκεται σε διαδικασία συνεννόησης τόσο με τον εκκαθαριστή της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, όσο και με την ΤτΕ για να δοθεί λύση στο πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων αυτών δανείων. Στόχος είναι η διαδικασία αυτή να καταλήξει σε μία πρόταση η οποία να επιλύει το ζήτημα εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη βιωσιμότητα των εμπλεκόμενων αγροτικών δραστηριοτήτων.

Related

ΒΟΥΛΗ 6097659683272459803

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item