Γαϊτάνης: «Τα μισθωμένα γραφεία τα θεωρούμε λύση μεταβατική»

Στο χαιρετισμό του στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Διοικητικού Πρωτοδικείου στον Βόλο, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου τόνισε: Μ...


Στο χαιρετισμό του στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Διοικητικού Πρωτοδικείου στον Βόλο, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου τόνισε:

Με τα σημερινά εγκαίνια για το Διοικητικό Πρωτοδικείο ξεκινά επίσημα μία καινούρια περίοδος. Αν συγκρίνουμε τις συνθήκες εργασίας στον δεύτερο όροφο της οδού  Ιάσονος με τις συνθήκες εργασίας, που επικρατούν στους δύο ορόφους των εγκαινιαζόμενων γραφείων, τα 229 με τα 452 τετραγωνικά μέτρα, η διαφορά υπέρ των νέων γραφείων είναι τεράστια. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι το μίσθωμα παραμένει το ίδιο, 1190 ευρώ.  Και αυτό είναι κάτι, που θα πρέπει να πιστωθεί σε αυτούς  που το πέτυχαν. Από την πλευρά μας δεν μπορεί παρά να δηλώσουμε την ικανοποίησή μας για την αποδοχή ενός παλαιού αιτήματός μας. Την παραχώρηση ενός γραφείου αποκλειστικά για τους δικηγόρους. Το γραφείο αυτό, που ήδη το εξοπλίσαμε με λάπτοπ κι εκτυπωτή, το θεωρώ ως ένα χώρο στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου, που πραγματικά εντυπωσιάζει .

          Ωστόσο θεωρούμε τη λύση που επιλέχτηκε, δηλαδή τη μεταστέγαση των γραφείων σ’ ένα άλλο μισθωμένο οίκημα, ως μία λύση μεταβατική. Ως μία λύση που ούτως ή άλλως αφήνει ανεπηρέαστη τη λειτουργία των ακροατηρίων του Δικαστικού Μεγάρου, των οποίων η αποσυμφόρηση είναι το ζητούμενο.  Ας μην 

ξεχνάμε ότι το Διοικητικό Πρωτοδικείο συνεδρίαζε δύο φορές τον μήνα στο Δικαστικό Μέγαρο, στις 5 όμως η ώρα το απόγευμα.

          Εμείς λοιπόν χαιρετίζουμε τη λειτουργία των εντυπωσιακών γραφείων του Διοικητικού Πρωτοδικείου, θα συνεχίσουμε όμως να αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο. Ένα Δικαστικό Μέγαρο με χώρους επαρκείς, όπου όλες οι υπηρεσίες θα συνυπάρχουν. Όπου οι δικηγόροι θα μετακινούνται από ακροατήριο σε ακροατήριο διανύοντας μερικές δεκάδες μέτρα. Όχι διανύοντας, όπως τώρα, απόσταση χιλιομέτρου. Δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε ότι ο Βόλος, μετά τον Πειραιά, είναι η πόλη με το μεγαλύτερο, σε σχέση με το Δικαστικό Μέγαρο πρόβλημα. Ότι αφού δρομολογήθηκε λύση για τον Πειραιά, είναι αδιανόητο να μη δρομολογείται λύση και για τον Βόλο. 

Είναι σίγουρα καλή λύση η μεταστέγαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου. Η καλύτερη όμως λύση είναι ένα σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο όπου πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια θα συνυπάρχουν.

Related

ΒΟΛΟΣ 4579726870993245536

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item