Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας καταδικάζει την σεξιστική επίθεση του Γ. Μουλά

Το τοπικό παράρτημα Βόλου της Ενωσης Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε), με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικο...


Το τοπικό παράρτημα Βόλου της Ενωσης Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε), με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου επιθυμεί να τονίσει τα εξής:
1. Αποδοκιμάζει την φραστική επίθεση που δέχτηκε η δημοτική σύμβουλος Νατάσσα Οικονόμου από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλά, με σαφή σεξιστικά υπονοούμενα. Θεωρούμε ότι με τη συμπεριφορά του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου υπερέβη τα εσκαμμένα. Τέτοιες συμπεριφορές απηχούν συντηρητικές αντιλήψεις και ευτελίζουν το δημόσιο διάλογο.
2.Εκφράζει επίσης την έντονη απογοήτευσή του για τη στάση που τήρησε όλο το Δημοτικό συμβούλιο. Θεωρούμε πως σύσσωμες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου όφειλαν να αντιδράσουν αμέσως και  να καταδικάσουν απερίφραστα την ανάρμοστη συμπεριφορά εις βάρος μιας γυναίκας δημοτικής συμβούλου. Η παθητικότητα δίνει το μήνυμα ότι οι γυναίκες είναι εύκολη λεία και ότι κάποιοι μπορούν να συμπεριφέρονται με ποταπά υπονοούμενα απέναντί τους αβρόχοις ποσίν. Δίνεται, επίσης το μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές μπορούν να γίνονται αποδεκτές, κάτι που θα έπρεπε να προσβάλλει εξίσου τις γυναίκες και τους άντρες εκλεγμένους στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου.
3. Αναμφίβολα, η οποιαδήποτε κριτική πρέπει να εστιάζει στις ικανότητες, στην αποτελεσματικότητα άσκησης καθηκόντων και στην άρθρωση του πολιτικού λόγου και μόνο.

Η Ενωση Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε) και το παράρτημα του Βόλου θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών. Θα παλεύει μακριά από κομματικές περιχαρακώσεις και πολιτικές σκοπιμότητες ,για  την άρση των έμφυλων στερεοτύπων που δυστυχώς δεν έχουν εκλείψει ακόμη, αποδοκιμάζοντας δημόσια συμπεριφορές που υπονομεύουν αυτή την προσπάθεια.

Related

ΒΟΛΟΣ 2824759173053664743

Δημοσίευση σχολίου

  1. Ποιοι ψηφίσαν αυτό το άτομο ;Έχει προφυλακιστεί για το οικόπεδο στο Σωρό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item