Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας

"Η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας προστέθηκε σ τον κατάλογο αυτών που προσπαθούν να αξιοποιήσουν  για μικροπολιτικές σκοπιμότητες ,   το  πρόβλ...


"Η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας προστέθηκε στον κατάλογο αυτών που προσπαθούν να αξιοποιήσουν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, το πρόβλημα που γέννησε η απίθανη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε ως μη νόμιμη την μετατροπή των συμβάσεων, εργαζόμενων στους ΟΤΑ, από ορισμένου σε αορίστου χρόνου που προωθούσε η κυβέρνηση. 

Θα ήταν πολύ εύκολο για μας να παρακολουθήσουμετο απαράδεκτο ύφος της ανακοίνωσης της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, η οποία μιλάει για reality show και κυβερνητικό θίασο.

Δεν θα το κάνουμε επειδή πιστεύουμε ότι τέτοιο ύφος και επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης ευτελίζει τον πολιτικό διάλογο, συμβάλλοντας στην δημιουργία ενός κλίματος απαξίωσης της πολιτικής και ενίσχυσης ακροδεξιών αντικοινοβουλευτικών απόψεων.

Καταλαβαίνουμε βέβαια, ότι γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί η απουσία πολιτικού στίγματος και προγραμματικών προτάσεων, μέσα από την απόπειρα μικροκομματικής εκμετάλλευσης θεμάτων για τα οποία το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης οφείλεται στις κυβερνήσεις που στήριξε το κόμμα τους.

Για την ουσία του θέματος, είναι σαφές για κάθε απροκατάληπτο παρατηρητή, ότι η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να επιλύσει ένα πρόβλημα που, όπως εκατοντάδες άλλα, της κληροδοτήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ελάχιστοι από τους οποίουςανήκουν στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι προθέσεις της κυβέρνησης για την απαλλαγή αυτών των εργαζόμενων από το καθεστώς ομηρίας των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, καταγράφτηκαν μέσα από το νομοσχέδιο που μετέτρεπε αυτές τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.

Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να επιλυθεί το θέμα που δημιούργησε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ για το θέμα της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δήλωσε πως «η κυβέρνηση σκοπεύει να απαντήσει με τη δρομολόγηση μόνιμων προσλήψεων τακτικού προσωπικού στην καθαριότητα».

Ο Υπουργός είπε επακριβώς: «Συζητήσαμε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων το θέμα που έχει προκύψει, μετά την εισήγηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεώντους. Η κυβέρνηση σκοπεύει να απαντήσει σε αυτή την κατάσταση πρώτα από όλα με τη δρομολόγηση μόνιμων προσλήψεων τακτικού προσωπικού στην καθαριότητα.

• Ήδη έχουν δρομολογηθεί τέτοιες προσλήψεις, περίπου 2.500 ατόμων, και περιμένουμε και τα επιπλέον αιτήματα από τους Δήμους, έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά.

Θέλω να διευκρινίσω ότι αυτή η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν σχετίζεται με άλλες κατηγορίες συμβασιούχων, όπως κακώς έχει αναφερθεί σε διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ισχύει η δέσμευση της κυβέρνησης ότι αναζητά μία ρύθμιση για τους συμβασιούχους οι οποίοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια δουλεύουν σε διάφορα Προγράμματα είτε σε νοσοκομεία είτε σε Πανεπιστήμια ή και στους δήμους.

Τέλος, είναι πάρα πολύ σοβαρό, και το αντιλαμβάνεστε, το θέμα της πληρωμής των εργαζομένων στην καθαριότητα. Σχετικά με τα δεδουλευμένα τους, εκτιμούμε ότι τα Κλιμάκια του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα κρίνουν την εισήγηση της Ολομέλειας, δεν θα φτάσουν στο σημείο να αφήσουν τους εργαζόμενους απλήρωτους για δουλειά την οποία έχουν κάνει. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πληρωθούν.

Ο αριθμός των εργαζομένων στην καθαριότητα, των οποίων οι συμβάσεις έχουν παραταθεί, και που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της διακοπής της σύμβασής τους -  που ήταν μέχρι 31/12/2017 - με βάση την Εισήγηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι περίπου στις 6.500, λίγο παραπάνω. Δεν είναι μικρός ο αριθμός. Από κει και έπειτα οι διαδικασίες μπορούν να επιταχυνθούν έτσι ώστε να μην έχουμε πρόβλημα στο θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών. Επαναλαμβάνω ότι πρόθεση της κυβέρνησης  στον τομέα της καθαριότητας, είναι να καλύψει τις ανάγκες με μόνιμο τακτικό προσωπικό», για να καταλήξει, «Θέλω να σας πω και είναι απολύτως σαφές, ότι η Δικαστική Εξουσία στην Ελλάδα είναι μία διακριτή Εξουσία, η οποία έχει την δική της αυτονομία. Κατά συνέπεια, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τις όποιες αποφάσεις της και να κάνουμε αυτό που πρέπει έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε και την αποκομιδή των σκουπιδιών, αλλά προφανώς να μετριάσουμε και τις όποιες επιπτώσεις από την  συγκεκριμένη απόφαση».

Related

ΒΟΛΟΣ 3669240528048470602

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item