Ερώτηση Διαμαντένια για τα Κοιμητήρια

Ερώτηση για την εισπρακτική πρακτική της δημοτικής αρχής Βόλου στο θέμα των Κοιμητηρίων, κατέθεσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου Θε...


Ερώτηση για την εισπρακτική πρακτική της δημοτικής αρχής Βόλου στο θέμα των Κοιμητηρίων, κατέθεσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου Θεολόγος Διαμαντένιας, στην οποία αναφέρει: 

Κύριε Πρόεδρε, 
Στην Νέα Αγχίαλο έχει επέλθει μεγάλη αναστάτωση από την εισπρακτική πολιτική της Δημοτικής Αρχής όσο αφορά τα <<τέλη κοιμητηρίων>>. Δεν θα αναφερθώ στην απόφαση αύξησης  των τελών  στη Νέα Αγχίαλο και στο ποσό των 100ευρώ για κάθε έτος μετά την εξαετία.
Ερωτάται όμως η Δημοτική αρχή σε ποια απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου στηρίζεται ,προκειμένου να εισπράξει χρήματα για τα έτη 2013 , 2014 από τους συγγενείς νεκρών, που στα προαναφερθέντα έτη είχαν παρέλθει περισσότερα  από 6 χρόνια από το θάνατό τους;
 Σύμφωνα με την απόφαση 812/2012 και 780/2013 καθορίζονται τα τέλη των Δημοτικών κοιμητηρίων και παράτασης ταφής  για το  4ο , 5ο , 6ο χρόνο , αλλά ουδεμία αναφορά γίνεται για τέλη μετά το 7ο έτος.
Στην αντίστοιχη απόφαση του 2014, που αφορά το έτος 2015 αναφέρεται  για πρώτη φορά ποσό ΠΕΡΑ του έκτου έτους.
Στα περιφερειακά κοιμητήρια, εκεί που δεν υπήρχε έλλειψη χώρου, οι Δημότες άφηναν τους νεκρούς τους ενταφιασμένους για πολλά χρόνια , μέχρι που κάποιος άλλος συγγενής θα  πέθαινε και τότε γίνονταν εκταφή. 
Οι Δημότες στην Αγχίαλο πλήρωναν ένα μικρό ποσό 20 ευρώ κάθε χρόνο. 
Σας ερωτώ, αν υπάρχει κάποια άλλη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ  τις εισπράξεις σας για τα έτη 2013 και 2014 για νεκρούς που είναι ενταφιασμένοι αυτά τα έτη πάνω από επτά χρόνια ;
Σας παρακαλώ να ελέγξετε με σοβαρότητα το θέμα για προφανείς λόγους
Σας επισημαίνω πως το ίδιο πρόβλημα αφορά  το σύνολο των Δημοτικών Κοιμητηρίων του Καλλικρατικού Δήμου και όχι μόνο της Νέας Αγχιάλου.
 
                                                               Με τιμή 
                                          Διαμαντένιας  Θεολόγος
 Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου

Related

ΒΟΛΟΣ 2095966796153731111

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item