Καθυστερούν οι αποζημιώσεις για τον παγετό

Στη Βουλή έφερε ο β ουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  κ.  Χρήστος Μπουκώρος, με ερώτησή του στις 29 Μαΐου 2017, το σοβαρό ζήτημα πο υ...


Στη Βουλή έφερε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μπουκώρος, με ερώτησή του στις 29 Μαΐου 2017, το σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και συγκεκριμένα οι ελαιοκαλλιεργητές, λόγω των ζημιών που υπέστησαν από τον παγετό, ο οποίος σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2017. Στην απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρκείται να αναφέρει ότι, επί του παρόντος, συντάσσονται τα πορίσματα και ότι οι ενλόγω ζημιές παρακολουθούνται ως προς την εξέλιξή τους, από τις υπηρεσίες του Ε.Λ.Γ.Α. Αναφέρει ακόμη στην απάντηση του, ότι εντός του μηνός Ιουνίου του 2017 θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση για την υποβολή αρχικών αιτήσεων ζημιάς, σύμφωνα με τον Κανονισμό Οικονομικών Ενισχύσεων. Βέβαια, οι ενισχύσεις αυτές θα καταβληθούν στους δικαιούχους, αφού πρώτα εγκριθούν από τα αρμόδια υπουργεία και την Ε.Ε. και προκειμένου να καταβληθούν θα πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις που τίθενται από τον ως άνω αναφερόμενο Κανονισμό.

Ο Υπουργός, με την ανωτέρω απάντηση, δείχνει να μην έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης για τους ελαιοκαλλιεργητές, αφού οι σοδειές τους καταστράφηκαν με αποτέλεσμα τη μείωση των εισοδημάτων τους. Οι συγκεκριμένες αποζημιώσεις κρίνονται αναγκαίες και θα πρέπει να καταβληθούν το ταχύτερο, προκειμένου να βοηθηθούν στην επιβίωσή τους οι ίδιοι, αλλά και οι οικογένειές τους. Η συγκεκριμένη διαδικασία που περιγράφεται από τον Υπουργό καταδεικνύει το μεγάλο χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί προκειμένου να καταβληθούν, καθώς και ότι όσοι δεν πληρούν τα κριτήρια δεν θα αποζημιωθούν, χωρίς ωστόσο να κρίνεται κατά πόσο είναι αναγκαία για τον κάθε ελαιοκαλλιεργητή η σχετική αποζημίωση.

Συνεπώς, για ακόμη μια φορά καταδεικνύεται η αδιαφορία της κυβέρνησης μπροστά στα ουσιώδη και επείγοντα προβλήματα των πολιτών, καθώς και η συνεχής καθυστέρηση με την οποία οι κυβερνώντες τα αντιμετωπίζουν.

Related

ΒΟΥΛΗ 1355356593427977231

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item