Εφιάλτης στον «πύργο της κολάσεως»: Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς

Οι πρώτοι έξι νεκροί από την καταστροφική πυρκαγιά στο Grenfell Tower της  βρετανικής πρωτεύουσας, βρέθηκαν όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία ...


Οι πρώτοι έξι νεκροί από την καταστροφική πυρκαγιά στο Grenfell Tower της  βρετανικής πρωτεύουσας, βρέθηκαν όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία του Λονδίνου. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Επίσης, τουλάχιστον 74 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων βρίσκεται ακόμη στο εσωτερικό του. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι για το επόμενο 24ωρο θα συνεχίσει τις προσπάθειες να θέσει υπό έλεγχο την φωτιά που ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών της πρωτεύουσας, το οποίο ωστόσο δεν κινδυνεύει με κατάρρευση.
Νωρίτερα, η Πυροσβεστική είχε ανακοινώσει ότι υπάρχει αδιευκρίνιστος αριθμός νεκρών, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς.

Ατομο που μετέχει στην επιχείρηση εντοπισμού θυμάτων αποκάλυψε στη Daily Mail, ότι μάλλον κανείς από τους ενοίκους των τριών τελευταίων ορόφων δεν έχει επιβιώσει.

«Εχουμε μια λίστα με αγνοούμενους. Είναι πιθανό να ξεπερνούν τους 50, πιθανότατα εκατοντάδες», είπε.

Ωστόσο, μαρτυρία αναφέρει ότι η φωτιά προήλθε από βραχυκύκλωμα σε ψυγείο.

Η Επίτροπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου Ντάνι Κότον δήλωσε ότι η υπηρεσία διέσωσε από πολύ νωρίς σήμερα έναν μεγάλο αριθμό ενοίκων  και ότι οι πυροσβέστες έχουν μέχρι στιγμής φθάσει μέχρι τον 19ο και 20ο όροφο του Πύργου Γκρένφελ.
Η Κότον πρόσθεσε ότι η υπηρεσία εξακολουθεί να αναζητεί τυχόν εγκλωβισμένους και ότι ένας στατικός μηχανικός ελέγχει την στατικότητα του κτιρίου, που μέχρι στιγμής δείχνει να είναι ασφαλές.

Related

ΚΟΣΜΟΣ 4086494061190787410

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item