Αντιμέτωποι με κύμα κατασχέσεων οι αγρότες

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στον αγροτικό κόσμο της Μαγνησίας ύστερα από  εξώδικα  που λαμβάνουν , για να επιστρέψουν όλα τα χρήματα που είχ...


Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στον αγροτικό κόσμο της Μαγνησίας ύστερα από εξώδικα που λαμβάνουν, για να επιστρέψουν όλα τα χρήματα που είχαν λάβει ως δάνεια για την κάλυψη αναγνωρισμένων ζημιών. Για το λόγο αυτό, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μπουκώρος.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Οι αγρότες της Μαγνησίας λαμβάνουν εξώδικα από τον εκκαθαριστή της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, για να επιστρέψουν όλα τα χρήματα που είχαν λάβει ως δάνεια για την κάλυψη αναγνωρισμένων ζημιών(Τσερνομπίλ- Γρίπη των πτηνών κτλ). Το γεγονός αυτό τους προκαλεί τεράστια αγωνία. Επρόκειτο για εγγυημένα δάνεια που είχαν πάρει με προτροπή της ίδιας της Πολιτείας.

Οι αγρότες, που ήδη βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική θέση, ανησυχούν, γιατί τα δάνεια που είχαν πάρει εξαιρέθηκαν από την νομοθετική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, μέσω του μηχανισμού εξωδικαστικού συμβιβασμού. Μάλιστα, αναφέρουν ότι με τα εξώδικα που τους έχουν σταλεί από τον εκκαθαριστή, ζητούνται όχι μόνο τα χρήματα των δανείων, αλλά και τόκους ,πανωτόκια ,έξοδα τραπέζης, με αποτέλεσμα το αρχικό κεφάλαιο να έχει διπλασιαστεί έως και τριπλασιαστεί, σε πολλές περιπτώσεις. Επισημαίνουν ακόμη ότι αν δεν καταβάλλουν τα χρήματα, οι οφειλές θα βεβαιωθούν στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και θα βρεθούν αντιμέτωποι με αναγκαστικούς πλειστηριασμούς και κατασχέσεις ακινήτων ιδιοκτησίας τους.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Με ποιο τρόπο σκοπεύει να προστατεύσει τον αγροτικό κόσμο;

2) Γιατί αυτά τα δάνεια εξαιρέθηκαν από την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης;

3)Προτίθεται ο Υπουργός να προβεί σε νέα νομοθετική ρύθμιση για τα συγκεκριμένα δάνεια;», καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας.

Related

ΒΟΥΛΗ 4357074595547939142

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item