Ο ηγέτης του ISIS, αλ Μπαγκντάντι, είναι νεκρός!

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας ισχυρίζεται ότι ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους,  Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι  είναι νεκρός. Σύμφωνα με ...


Η κρατική τηλεόραση της Συρίας ισχυρίζεται ότι ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι νεκρός.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το κανάλι Raqqa24, ο Μπαγκντάντισκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή, ωστόσο η είδηση αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία επίσημη πηγή, ούτε και από το "πρακτορείο" Amaq των τζιχαντιστών του ISIS και υπάρχουν πολλοί που την αμφισβητούν καθώς στο παρελθόν υπήρξαν αρκετές αντίστοιχες αναφορές.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν από το δίκτυο, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Μπασάρ αλ Άσαντ, ο αλ Μπαγκντάντι φέρεται να σκοτώθηκε στη Ράκα, χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, πιστεύεται ότι κρυβόταν κάπου στην έρημο έξω από τη Μοσούλη, ωστόσο οι μυστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι δραπέτευσε όταν ξεκίνησε η ανακατάληψη της πόλης από τον ιρακινό στρατό, με πολλούς να θεωρούν ότι έφυγε για την «ντε φάκτο πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους, τη Ράκα.


Ο "χαλίφης" του "Ισλαμικού Κράτους" 
Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι αυτοανακηρύχθηκε "χαλίφης" του επίσης αυτοανακηρυχθέντος  "Ισλαμικού Κράτους" από την τρομοκρατική οργάνωση της οποίας ηγείται, δηλαδή τον ISIS.
Η καταγωγή του είναι από την Σαμάρα του Ιράκ.
Συνελήφθη από τους Αμερικανούς του 2004. Το 2010 ανέλαβε την ηγεσία της αλ Κάιντα στο Ιράκ μετά τον θάνατο του Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι.
Η ανάπτυξη του Ισλαμικού κράτους στην Συρία το έφερε σε ανταγωνισμό με το Συριακό παρακλάδι της αλ Κάιντα, την οργάνωση αλ Νούσρα. Η οργάνωση του Μπιν Λάντεν τον αποκήρυξε. 
Από τις 4 Οκτωβρίου 2011 ο αλ Μπαγκντάντι είναι ένας από τους πλέον καταζητούμενους τρομοκράτες στον κόσμο με την αμοιβή για πληροφορία που θα οδηγήσει στη σύλληψή του να φτάνει τα 25 εκατομμύρια δολάρια.
Στις αρχές Ιουλίου 2014, με ένα ηχογραφημένο μήνυμα, ο αλ Μπαγκντάντι ανακοίνωσε ότι σκοπός του είναι το "κράτος" του να φτάσει από τη Μέση Ανατολή μέχρι τη Ρώμη και την Ισπανία και κάλεσε τους Μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο να το εποικίσουν.

Related

ΚΟΣΜΟΣ 1573479945597847469

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item