Τούρκοι χάκερς υποστηρίζουν πως «χτύπησαν» το site του Έλληνα πρωθυπουργού

Το απειλητικό μήνυμα που ισχυρίζονται πως ανήρτησαν - Εκτός λειτουργίας τέθηκε για αρκετή ώρα η ιστοσελίδα Εκτός λειτουργίας τέθηκε γ...


Το απειλητικό μήνυμα που ισχυρίζονται πως ανήρτησαν - Εκτός λειτουργίας τέθηκε για αρκετή ώρα η ιστοσελίδα

Εκτός λειτουργίας τέθηκε για αρκετή ώρα το απόγεyμα η επίσημη ιστοσελίδα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, primeminister.gr.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, Τούρκοι χάκερς ισχυρίζονται ότι «χτύπησαν» στην ιστοσελίδα, αναρτώντας ένα απειλητικό μήνυμα, σε αντίποινα για την ελληνική αντίδραση μετά την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά.
Πρόκειται για την ομάδα Aslan Neferler Tim, που δηλώνει πως άφησε το εξής μήνυμα: «Σε μας πέφτει το καθήκον να αντιδράσουμε στην αντίδραση Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Τσίπρα μην εκπλήσσεσαι, μην μας κανείς να χάσουμε την υπομονή μας».

Επανήλθε η ιστοσελίδα

«Η προσπάθεια να παραβιαστεί σήμερα από αγνώστους η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, καθώς ουδεμία αλλοίωση και επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα αυτής κατέστη δυνατή», διαβεβαιώνει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επίθεση από χάκερς στη ιστοσελίδα primeminister.gov.gr., το υπουργείο σημειώνει ότι τόσο για την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού όσο και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές ιστοσελίδες τηρείται το αυστηρότερο πρωτόκολλο και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια αυτών, ώστε να περιορίζονται και να αντιμετωπίζονται προσπάθειες παραβίασης.
Ενημερώνει ακόμα ότι οι συναρμόδιες αρχές συνεχίζουν την έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση της επίθεσης.

Related

ΕΛΛΑΔΑ 6404270049509949322

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item