Η Ένωση Αστυνομικών "επιτίθεται" στο TheNewspaper.gr για την καταγγελία πολίτη

Τη δική τους απάντηση δίνουν τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας στο δημοσίευμα με το οποίο το TheNewspaper.gr έφερε στο...


Τη δική τους απάντηση δίνουν τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας στο δημοσίευμα με το οποίο το TheNewspaper.gr έφερε στο φως καταγγελία πολίτη προς τον Αστυνομικό διευθυντή Μαγνησίας για ένα περιστατικό αστυνομικής υπερβολής στην διασταύρωση των οδών Παγασών και Επτά Πλατανίων στον Βόλο.
Με συκοφαντικό για το TheNewspaper.gr τρόπο, οι αστυνομικοί επιτίθονται στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα που δημοσίευσε την καταγγελία πολίτη!

"Σε αυτό το αναληθές  δημοσίευμα ,το οποίο προσβάλλει το κύρος και την υπόληψή μας , οφείλουμε  ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας να απαντήσουμε  προς διαλεύκανση  της αλήθειας, σεβόμενοι  τους πολίτες του τόπου μας που ενημερώνονται  από τον ηλεκτρονικό τύπο.
   Οι αστυνομικοί της ομάδος  ΔΙ.ΑΣ, που πανελλαδικά  έχουν επάξια  και με αίμα κερδίσει  το σεβασμό των Ελλήνων πολιτών, κλήθηκαν να πραγματοποιήσουν  αστυνομικό έλεγχο σε δύο  πολίτες, που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει την υπηρεσία και έχουν συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
  Οι εν λόγο πολίτες δεν ήταν δεκτικοί  στον αστυνομικό έλεγχο και με φωνασκίες προφανώς και ήθελαν να αποτρέψουν  αυτόν, για τους δικούς τους προφανείς, σε όλους,λόγους.
  Η συμπεριφορά των μελών μας ήταν η πρέπουσα  ενδεδειγμένη και σύμφωνη με την εκπαίδευση τους, γεγονός που  η τοπική μας κοινωνία γνωρίζει όπως επίσης το  ήθος και τη κοινωνική τους προσφορά.
  Να ενημερώσουμε  δε τον ως άνω  συντάκτη, ο οποίος φανερά διακατέχεται  απο,  αγνώστου προελεύσεως, μίσος και προσωπική εμπάθεια  προς τον Έλληνα Αστυνομικό, πως στους πολίτες πλέον και σε όλους μας η στολή του Αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ δε θυμίζει σε καμία περίπτωση αλληστου μνήμης εποχές, που σκοπιμα και τεχνηέντως  αναφέρονται, ΑΛΛΑ θυμίζει τους ήρωες συναδέλφους μας που στο άνθος της νιότης  τους έδωσαν για τη προστασία του πολίτη, ότι  πολυτιμότερο  είχαν ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ.
  Κάθε κριτική είναι για εμάς εποικοδομητική , αρκεί να μην ειναι ποτισμένη  με αναλήθειες, μισή και με εμπάθεια, που τεχνοιοτρόπως συντηρούνται  και προβάλλονται  για να υποβαθμίσουν  το κοινωνικό μας ρόλο. Σκοπό έχουν σαφώς  να μειώσουν τη προσφορά και το έργο  μας σε δύσκολες εποχές για όλους μας και να εξυπηρετήσουν τα κάθε είδους αρρωστημένα συμφέροντά τους. Τέλος , έχουν  ενημερωθεί ήδη σχετικα οι νομικοί μας σύμβουλοι και παρακολουθούν τις εξελίξεις στην εν λόγω στοχευμένη επιθέση, για τις εν συνεχεία   νόμιμες ενέργειες μας για δικαιωση ως Σώμα  , επαγγελματίες  αλλά και πολίτες ευνομούμενη Πολιτείας της οποίας ειμαστε ενεργά μέλη."


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ TheNewspaper.gr 

Με ιδιαίτερη έκπληξη και θυμηδία διαβάσαμε την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας ως αντίδραση σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας. 
Για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα και να μπορέσουμε να συνενοηθούμε με τους αγαπητούς συντάκτες και υπογράφοντες της επιστολής αυτής, θα πούμε τα εξής:
1. Το TheNewspaper.gr  ως ένα κορυφαίο από άποψη αξιοπιστίας μέσο ενημέρωσης, δεν αναπαράγει "αναληθή" δημοσιεύματα, όπως έσπευσε να το χαρακτηρίσει ο συντάκτης της επιστολής. Η λέξη αυτή που έντεχνα και ύποπτα χρησιμοποιεί προσπαθεί να προκαταβάλει τη διάθεση του αναγνώστη ώστε να ρίξει το ανάθεμα στο ΜΜΕ και έτσι να χάσει την αξιοπιστία του. Οι χιλιάδες αναγνώστες που διαβάζουν καθημερινά την εφημερίδα μας, αλλά και η ευσυνείδητη εργασία των συντακτών μας δεν αφήνει περιθώρια κύριοι, να παίξετε παιχνίδια στην πλάτη μας. 
2. Το δημοσίευμα, καταφανώς για κάθε λογικό και καλόπιστο αναγνώστη δεν είχε ως στόχο -και δεν το έπραξε- να προσβάλλει το κύρος και την υπόληψη της Ελληνικής Αστυνομίας. Αν η καταγγελία αληθεύει, αυτό το έχει πράξει ένα μέλος σας, και όχι εμείς. 
3. Η επίκληση στο συναίσθημα υπενθυμίζοντας το αίμα των αστυνομικών που έχει χαθεί στη χώρα, δεν θεωρούμε ότι βοηθά στη διερεύνηση της αλήθειας. Κανείς άλλωστε δεν αμφισβήτησε τις υπηρεσίες που προσφέρει ο αστυνομικός σε δύσκολες πράγματι συνθήκες. 
4. Επειδή έχετε ερευνήσει όπως προκύπτει από την απάντησή σας το περιστατικό, θα θέλαμε να ενημερωθούμε και να μεταδώσουμε αξιόπιστα πάλι την είδηση ως οφείλουμε, αν και το πόρισμα της εσωτερικής έρευνας (αν έχει διαταχθεί και αν έχει ολοκληρωθεί) έχει καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα με εσάς. 
5. Δε μπορούμε να φανταστούμε καν, πως ο συντάκτης της απαντητικής επιστολής επιτίθεται προς το Μέσο που δημοσίευσε την καταγγελία, και όχι προς τον άνθρωπο που έκανε την καταγγελία. Θα είχατε κάθε λόγο και αυτό θα μπορούσαμε να το αντιληφθούμε, να απαντήσετε στον πολίτη που πήρε την πρωτοβουλία να λειτουργήσει σύμφωνα με το Σύνταγμα και θεσμικά ακολούθησε όσα προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις.
6. Αναφέρετε στην επιστολή σας πως "κάθε κριτική για εσάς είναι εποικοδομητική…". Μας συγχωρείτε πολύ, αλλά όταν ένας πολίτης τόλμησε να σας ασκήσει κριτική για τα πεπραγμένα ενός μόνο αστυνομικού οργάνου, εσείς όχι μόνο τον κατηγορήσατε, αλλά κατηγορείτε επιπλέον και το ίδιο το ΜΜΕ που την δημοσίευσε! Δεν φαίνεται να αντέχετε την κριτική…
7. Βαφτίσατε τη δημοσίευση μίας καταγγελίας που έγινε στον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας, ως προιόν "αρρωστημένων συμφερόντων". Ποιων; Ημών που δημοσιεύσαμε την καταγγελία; Ή του καταγγέλοντα; Και ποιο μπορεί να είναι το "αρρωστημένο αυτό συμφέρον";
8. Η "απειλή" περί "νόμιμων ενεργειών" από την πλευρά σας εναντίον του Μέσου Ενημέρωσης είναι εμφανώς μία προσπάθεια φίμωσης. Αντί να επιδικώκετε τη δημοσίευση φαινομένων αυθαιρεσίας και να τα καταδικάζετε (αν αυτά έχουν συμβεί), εσείς τα ονομάζετε "στοχευμένη επίθεση". Για να δείτε πόσο "στοχευμένη" είναι, δεν ξέρουμε καν το όνομα του αστυνομικού που καταγγέλθηκε από πολίτη ότι λειτούργησε υπερβολικά στα όρια της αυθαιρεσίας. 
9. Δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας στα εκτενή ρεπορτάζ της εφημερίδας μας για την ανυπαρξία αστυνομικών ελέγχων στο παράπλευρο δίκτυο της εθνικής οδού, μετά και από καταγγελία του συντάκτη μας στην Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας, όταν καθημερινά παίζεται κορώνα γράμματα η ζωή εκατοντάδων οδηγών από την παράνομη κίνηση φορτηγών. Για το θέμα αυτό και για την απίθανη απάντηση του συναδέλφου σας στο τηλεφώνημα του συντάκτη μας "το ξέρουμε, αλλά τι να κάνουμε" έχετε να απαντήσετε κάτι κύριοι; 

Σε κάθε περίπτωση, δεν σκοπεύουμε να σωπάσουμε επειδή σας ενοχλούμε. Εμείς στο TheNewspaper.gr κάνουμε ρεπορτάζ. Αξιόπιστο. Η δημοσίευση κάθε καταγγελίας δεν συνιστά και υιοθέτηση αυτής. Αναμένουμε με χαρά την επίσημη απάντηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και όχι του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών που αιτιολογημένα… κάνει τη δουλειά του. 
Επειδή όμως τιμούμε τον Έλληνα αστυνομικό, θα είμαστε εδώ με την ελεύθερη φωνή μας να καταγγέλουμε και αρνητικές συμπεριφορές που δεν περιποιούν τιμή στο Σώμα και ευτυχώς αποτελούν θλιβερή εξαίρεση. 
Δείτε (αν δεν το έχετε δει ήδη) την έρευνα που διεξήγαγε ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ για τον σεβασμό των αστυνομικών στα δικαιώματα των πολιτών. Ελπίζουμε να προβληματιστείτε και να συνεχίσετε να δίνετε μάχη ώστε τα φαινόμενα αυτά να εκλείψουν χωρίς να καταγγέλετε κάθε προσπάθεια να έρθουν στο φως. ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ 176 ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ:
Ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει κάνει μεγάλα βήματα στον επιχειρησιακό τομέα, υπολείπεται όμως ακόμη σοβαρά στον σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών
Στην πικρή αυτή διαπίστωση έχει οδηγηθεί ο Συνήγορος του Πολίτη μέσα από την αποτίμηση της πενταετούς εμπειρίας του στη διερεύνηση καταγγελιών πολιτών για προσβολή συνταγματικών δικαιωμάτων τους από αστυνομικούς. Επειδή α ρμόδια για τη διερεύνηση των καταγγελιών αυτών είναι τα όργανα εσωτερικού ελέγχου της ΕΛ.ΑΣ., ο Συνήγορος του Πολίτη περιορίζεται να διερευνά κατά πόσον η ενώπιόν τους διαδικασία διεξήχθη σύμφωνα με τους ορισμούς του νόμου. Ο αριθμός περιπτώσεων όπου καταλογίστηκαν ευθύνες είναι αμελητέος, οι δε καταγνωσθείσες κυρώσεις είναι δυσανάλογα ελαφρές.
Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων:
 • α) είτε η έρευνα δεν οδήγησε καν στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης, και ολοκληρώθηκε με τη λακωνική ενημέρωση ότι «δεν προέκυψαν ευθύνες στελεχών»,
 • β) είτε οι καταγγελίες κρίθηκαν αβάσιμες επειδή απλώς διαψεύστηκαν από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς ή συναδέλφους τους, γεγονός που αναμφίβολα συνιστά ασυμμετρία της θέσης του καταγγέλλοντος πολίτη σε σχέση με αυτήν του εγκαλούμενου αστυνομικού και πλήττει την αξιοπιστία των πειθαρχικών ερευνών.
Αλλά ακόμη και εκεί όπου η ίδια η πειθαρχική έρευνα εντοπίζει σοβαρά και επαρκή αποδεικτικά στοιχεία, η αποτίμησή τους κατά την εκπόνηση του σχετικού πορίσματος όχι μόνο δεν αποδεικνύει αμεροληψία, αλλά ενίοτε προσκρούει σε σωρεία παρατυπιών και παραλείψεων.
Διαβάστε ακόμα και την επιστολή του Ευρωπαίου Επίτροπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα προς του Έλληνες υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης.

Με εκτίμηση
Συντακτική Ομάδα TheNewspaper.gr

Related

ΒΟΛΟΣ 4405757483137688290

Δημοσίευση σχολίου

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η στολή του μπάτσου είναι πάντα μισητή. Ο κόσμος λέει μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και όταν ψοφάει κανάς μπάτσος κανείς δε χύνει δάκρυα απλά κατουράει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Όποιος διαφωνεί με τα μουνόπανα τους μπάτσους στο κρατητήριουυυυυυυυυυ. Πάντα μισητοί από το λαό που τους πλακώνει στις μολότωφ και τους απεχθάνεται.Βγάζουν και λεφτά από εμπόριο ναρκωτικών όπως έγινε με την προηγούμενη δίωξη ναρκωτικών που καταδικάστηκαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Οι νομικοί σύμβουλοί τους να πάνε να υπερασπιστούν τους εμπόρους ναρκωτικών που καταδικάστηκαν στη Σαλονίκη της προηγούμηενης δίωξης ναρκωτικών Βόλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Οι μπάτσοι Μαγνησίας μόνο ζητιάνους ξέρουν να σέρνουν στα δικαστήρια και κανά πιτσιρικά που οδηγούσε παπάκι ή είχε κάποιο χάπι χωρίς συνταγή. Αλλά η προηγούμενη δίωξη ναρκωτικών έκανε εμπόριο ναρκωτικών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η αγανάκτηση του πολίτη είναι τεράστια για τα καμώματά τους και θα έχουν το λαό πάντα απέναντι. Και με τους πλειστηριασμούς. Και απειλές δεν περνάνε γιατί ο Τόσκας ενημερώνεται και παίρνει κεφάλια όπως έκανε με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Ήδη η αναφορά θα πάει στο υπουργείο.Και στις κρίσεις θα δείτε τα αποτελέσματα. Αυτός που έκανε την καταγγελία πρέπει να αποτανθεί στον Τόσκα. Οι ντόπιοι θα το συγκαλύψουν όπως πάντα κάνει η μπατσαρία. Μόνο συγκάλυψη κάνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item