Έως και 15% μείωση στις πωλήσεις βενζίνης στη Μαγνησία - Περίμεναν άνοδο!

Η άνοδος του τουρισμού φέτος αποτελεί το βασικό λόγο ανάσχεσης της πτώσης στον κλάδο των καυσίμων. Μαζί με την τάση ανάκαμψης της οικον...


Η άνοδος του τουρισμού φέτος αποτελεί το βασικό λόγο ανάσχεσης της πτώσης στον κλάδο των καυσίμων. Μαζί με την τάση ανάκαμψης της οικονομίας συνολικά εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε θετικό πρόσημο τις πωλήσεις καυσίμων το β΄εξάμηνο του έτους ισοφαρίζοντας την πτώση του α΄εξαμήνου.  Το πρώτο πάντως εξάμηνο του έτους σύμφωνα  με πληροφορίες οι πωλήσεις  καυσίμων   μειώθηκαν 3%. Ανάλογη μείωση καταγράφουν τόσο οι πωλήσεις  τις βενζίνης  όσο και του πετρελαίου. Σύμφωνα  με τους ειδικούς η κάμψη  των πωλήσεων  προέρχεται   κυρίως από την εφαρμογή του νέου έτους  από την αύξηση   του ειδικού φόρου κατανάλωσης . Να  σημειωθεί ότι οι  όγκοι  πωλήσεων  έχουν μειωθεί  έως 50%  τα τελευταία επτά χρόνια με αποτέλεσμα τα διυλιστήρια  της χώρας  να  προχωρούν σε εξαγωγές   που σήμερα καλύπτουν  το 80%  της παραγωγικής  τους  δυνατότητας.
Οι Βολιώτες φαίνεται ότι επισκέπτονται το βενζινάδικο λιγότερο συχνά, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του τοπικού συλλόγου των πρατηριούχων, η κίνηση έχει μιεωθεί αυτό το καλοκαίρι περίπου κατά 15% σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Βολιώτες πλέον προτιμούν για το μπάνιο τους τις κοντινές στην πόλη παραλίες, με σκοπό να ξοδέψουν όσο δυνατόν λιγότερα χρήματα γίνεται. 

Related

ΒΟΛΟΣ 1974822738162888177

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item