ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας: Στήριξη των αγώνων των συμβασιούχων

Ακολουθεί ανακοίνωση του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας: Όπως εκτιμά και η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η τελευτα...


Ακολουθεί ανακοίνωση του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας:
Όπως εκτιμά και η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η τελευταία πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτη έχει στόχο να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τον αγώνα των εργαζομένων, αφού η υιοθέτησή της θα στείλει στην ανεργία περίπου 10.000 εργαζόμενους, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση μεταθέτει το πρόβλημα στους Δήμους με στόχο να ξεφύγει από την πίεση που δέχεται από το μαζικό, αποφασιστικό και ενωτικό μέτωπο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στους Δήμους, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους, μια διεκδίκηση που ενώνει όλους τους εργαζόμενους απέναντι στην πολιτική της εργασιακής ανασφάλειας και ανεργίας.
Σήμερα παρά ποτέ έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας. Θέσεις που όλοι γνωρίζουν και αποδέχονται ότι καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες. Στον αγώνα αυτό καλούμε όλους, συνδικάτα, φορείς, πολίτες και πολιτικούς, να είναι αλληλέγγυοι, να στέκονται δίπλα και όχι απέναντί, γιατί ο αντίπαλος δεν είναι ανάμεσά μας, δεν είναι στους κόλπους των εργαζομένων και των πολιτών. 
Χρειάζεται προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Όλα τα άλλα δεν είναι παρά ασπιρίνες.
Οι πολιτικές  που πρέπει να παλέψουμε είναι οι πολιτικές που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ακολουθεί και η σημερινή.  Μοιραία οι πολιτικές αυτές σ΄ όλο το δημόσιο θα οδηγήσουν: σε συρρίκνωση και κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας, σε ραγδαία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δημοσίου, θα  μετακυλήσουν το κόστους στους εργαζόμενους και στον λαό, θα ανακυκλώσουν την ανεργία, θα ελαστικοποιήσουν ακόμη περισσότερο  τις εργασιακές σχέσεις, θα θέσουν σε ομηρία χιλιάδες συμβασιούχους.
Δεν μπορεί κανείς να πανηγυρίζει μ’ αυτή την προοπτική. Δεν μπορεί κανείς να κλείνει τα μάτια, δεν μπορεί να χωριζόμαστε στο εμείς και οι άλλοι. Μαζί με τα οργανωμένα σωματεία που είναι θεσμοί της δημοκρατίας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να αποτρέψουμε ενέργειες και μηχανισμούς που στρέφονται απέναντι στα συμφέροντα συμβασιούχων και εργαζομένων. Να καταδικάσουμε πρακτικές αποπροσανατολισμού, γιατί μόνο σύγχυση δημιουργούν στους πολίτες και δεν οδηγούν σε λύσεις, που εναγώνιος περιμένουν χιλιάδες οικογένειες που βρίσκονται στο χείλος της ανεργίας. 
Συμβασιούχους έχει η Υγεία, η Παιδεία, το Υπουργείο πολιτισμού και άλλοι φορείς του δημοσίου. Στην εκπαίδευση απολύθηκαν στις 21 Ιουνίου 20.000 αναπληρωτές οι οποίοι έχουν, ως συμβασιούχοι, μέχρι και 16 χρόνια προϋπηρεσία.

Η κυβέρνηση δεν ασχολείται, δυστυχώς, καθόλου με αυτούς.
Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του δημοσίου δεν μπορεί πλέον να λυθεί με προσωρινούς συμβασιούχους, οι οποίοι είναι διαρκώς όμηροι των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Related

ΒΟΛΟΣ 3020410664692625326

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item