"Κλείδωσε" ο Ιγνάτιος στην θέση του Αρχιεπισκόπου

Δύο στα δύο για την Μητρόπολη Δημητριάδος, αφού μετά το μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο διάδοχος του Ιγνάτιος ετοιμάζεται για την ...


Δύο στα δύο για την Μητρόπολη Δημητριάδος, αφού μετά το μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο διάδοχος του Ιγνάτιος ετοιμάζεται για την ανώτατη θέση της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του TheNewspaper.gr, εκκλησιαστικοί κύκλοι, όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν διαβουλεύσεις προκειμένου να επιλέξουν τον… εκλεκτό για τη θέση του Αρχιεπισκόπου.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους είναι πολύ πιθανό σε σύντομο χρονικό διάστημα να δούμε ακόμα και την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής του νέου Μητροπολίτη που θα ανέλθει στην Ιεραρχία της Εκκλησίας.
Τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, ο οποίος θρέφει ιδιαίτερης αποδοχής από τους συναδέλφους του. Ενημερωμένος, μορφωμένος, δραστήριος και επικοινωνιακός, φαίνεται ιδανικός για τη θέση αυτή.
Αουτσάιντερ, αλλά ισχυρός "παίκτης" είναι και ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας - Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνος Γαβριήλ, η ενθρόνηση του οποίου έγινε στις 10 Οκτωβρίου του 2014 στα 38 του χρόνια! Ο Γαβριήλ μάλιστα έχει την εκτίμηση του πολιτικού κόσμου της χώρας, τόσο του Αντώνη Σαμαρά, όσο και του νυν Υπουργού Νίκου Παππά, ο οποίος και παραβρέθηκε στην τελετή ενθρόνησής του.
Σε κάθε περίπτωση με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι δύο Μητροπολίτες φαίνεται ότι θα "κονταροχτυπηθούν" για την θέση του Αρχιεπισκόπου με τον Ιγνάτιο να παραμένει… φαβορί. 

Related

Sticky 5262504674712156227

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item