Αντίδραση για τη δημιουργία εμπορευματικού στη Λάρισα

Την κατασκευή εμπορευματικού κέντρου στη Λάρισα σχεδιάζει η ΓΑΙΑΟΣΕ, χωρίς  όμως να περιλαμβάνεται στον συγκεκριμένο σχεδιασμό η περιοχή του...


Την κατασκευή εμπορευματικού κέντρου στη Λάρισα σχεδιάζει η ΓΑΙΑΟΣΕ, χωρίς όμως να περιλαμβάνεται στον συγκεκριμένο σχεδιασμό η περιοχή του Βόλου, όπως προβλεπόταν από το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στην επίκαιρη ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, η ΓΑΙΑΟΣΕ, σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων πρόκειται να προχωρήσει σε χωροθέτηση του εμπορευματικού κέντρου Θεσσαλίας στην περιοχή Γυρτώνη Λάρισας. Πρόκειται για πληροφορίες, που εφόσον ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αγνοούν, απολύτως, το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο προέβλεπε τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στον άξονα Βόλου – Λάρισας και πιο συγκεκριμένα στον άξονα λιμάνι Βόλου – Α΄ και Β΄ ΒΙΠΕ – κόμβος Βελεστίνου. Στο συγκεκριμένο σχέδιο συνεκτιμήθηκε το γεγονός της αξιοποίησης και της θέσης του λιμανιού του Βόλου το οποίο συνδέεται με το σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς και η ύπαρξη του πολιτικού αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου και η λειτουργία δύο βιομηχανικών περιοχών στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Σύμφωνα, όμως, με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η περιοχή του Βόλου δεν συμπεριλαμβάνεται από τη κυβέρνηση στο σχέδιο δημιουργίας εμπορευματικού κέντρου στην ευρύτερη περιοχή. Όπως φαίνεται από το δημοσίευμα που αποδίδεται σε σχεδιασμούς της ΓΑΙΑΟΣΕ, το εμπορευματικό κέντρο Θεσσαλίας θα γίνει σε έκταση της ΓΑΙΑΟΣΕ στη Λάρισα, σε περιοχή που δεν γειτνιάζει με λιμάνι. Πολλά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι η ΓΑΙΑΟΣΕ φαίνεται να σχεδιάζει ερήμην της Πολιτείας και του αρμόδιου Υπουργείου.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Είναι πραγματικοί οι συγκεκριμένοι σχεδιασμοί και αν ναι, σε ποια πραγματικά στοιχεία βασίζονται;
2) Τυγχάνουν της έγκρισης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ο συγκεκριμένος σχεδιασμός της ΓΑΙΑΟΣΕ;», καταλήγει η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου.

Related

ΒΟΥΛΗ 5972284778304138496

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item