Η καρδιά του ελληνικού πολιτισμού θα χτυπήσει στον Βόλο

Έντονο ενδιαφέρον από  την επιστημονική κοινότητα  για την  πραγματοποίηση  του  2 o υ   Πανελλήνιο υ Συνεδρίου  Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής  ...


Έντονο ενδιαφέρον από την επιστημονική κοινότητα για την πραγματοποίηση  του 2oυ  Πανελλήνιου Συνεδρίου Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής  Κληρονομιάς - 2017 "("2nd Pan-Hellenic Conferenceon Digital  Cultural Heritage-EuroMed 2017"), που θα γίνει στην Ελλάδα ,στην όμορφη πόλη του Βόλουκατά το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 1 έως και Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 , με την εμπλοκή πλέον ενεργά και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , που στο 1ο Συνέδριο ,που έγινε επίσης στο Βόλο, παραχώρησε όλες τις εγκαταστάσεις του για την πραγματοποίηση του 1ου Συνεδρίου, στις 24-26/9/2015 .

Έντονο , επίσης, είναι το  ενδιαφέρον της Ελληνικής ,αλλά και Κυπριακής Πολιτείας για το σπουδαίο αυτό Συνέδριο ,που χαρακτηριστικά του είναι ο Πολιτισμός, η παιδεία, η έρευνα, η καινοτομία, οι ψηφιακές τεχνολογίες και ο τουρισμός ,ενώ τέθηκε άμεσα υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελλάδος και της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα , ενώ στις εργασίες του θα συμμετέχει και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου κ. Κων. Καδής .

Επίσης, αναμένεται το μεγάλο αυτό επιστημονικό γεγονός να τεθεί και υπό την Αιγίδα και άλλων Πολιτειακών Φορέων ,τόσο από την Ελλάδα όσο και την Κύπρο και να υποστηριχθεί από πολλά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, χωρίς να λείπει το έντονο ενδιαφέρον από την Εκκλησία, εντός και εκτός Ελλάδος . 


Για το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017 ,συνεργάζονται   Πανεπιστημιακοί  Φορείς, Πολιτεία και μεγάλες Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, Ελλάδας και Κύπρου , συνδυάζεται αυτό με τα παγκόσμια Συνέδρια EuroMed που διοργανώνει το ΤΕ.ΠΑ.Κ. στην Κύπρο κάθε δύο χρόνια,  και ,φέτος   διοργανώνεται από τους εξής Φορείς ,που το καθιέρωσαν για την Ελλάδα:

 

• Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου -Εργαστήριο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΤΕ.ΠΑ.Κ.) ,
• ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ.-  Eργαστήριο Μη Καταστροφικών Τεχνικών Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών
• Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας -Εργαστήριο Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και 
• Δίκτυο "Περραιβία"-Δευτεροβάθμιος Οργανισμός  Πολιτισμού και Επιστημών .


Σημαντικοί επιστήμονες και εισηγητές στο 2ο Συνέδριο 

 

Στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης θα συμμετέχουν ως εισηγητές εκπρόσωποι Ελληνικών και Κυπριακών Υπουργείων  , Ελληνικών και Κυπριακών Πανεπιστημίων , ερευνητικών κέντρων ,αλλά και σημαντικότατοι ανεξάρτητοι επιστήμονες και ερευνητές απ' όλο τον κόσμο ,που εμπλέκονται με κάθε τρόπο στο μεγάλο θέμα της μελέτης ,έρευνας και διάσωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ,παρουσιάζοντας ,μάλιστα ,τις τελευταίες  εξελίξεις στο θέμα των τεχνολογιών αιχμής και έξυπνων συστημάτων , τα χρηματοδοτικά εργαλεία μεγάλων ερευνητικών προγραμμάτων και διακρατικών συνεργασιών ,ενώ θα κληθούν ως Keynote Speakers αναγνωρισμένοι επιστήμονες που πρωτοπορούν στο μεγάλο θέμα της ψηφιοποίησης και της διάσωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς .


Ζωντανή μετάδοση των εργασιών σε όλο τον κόσμο-Εικόνες της Ελλάδας σε όλη την υφήλιο 

 

Το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί  για 2η φορά στο Βόλο, από όπου και ξεκίνησε, από την Παρασκευή 1 έως και Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 , στους φιλόξενους χώρους του Παραλιακού Συγκροτήματος "Παπαστράτου" του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα αμφιθέατρα «Γ. Κορδάτος» και «Γ. Σαράτσης», που διαθέτουν σύγχρονα μέσα βιντεοπροβολών και τηλεπικοινωνίας (Wi-Fi κτλ.), θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο , όπως συνέβη και στο 1ο Συνέδριο το έτος 2015, ταξιδεύοντας εικόνες του Ελληνικού Πολιτισμού σε όλη την Υφήλιο .

Όλες οι σύγχρονες  εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με την Ψηφιοποίηση

Οι θεματικοί άξονες του Συνεδρίου είναι οι ακόλουθοι:

1. Νέες τεχνολογίες στις ανθρωπιστικές επιστήμες 
2. Η ψηφιοποίηση στην Αρχαιολογία και τον τουρισμό 
3. Ψηφιακή Πολιτιστική κληρονομιά και η διαχείριση της
4. Συντήρηση, Προστασία  και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στο ψηφιακό πολυμεσικό περιβάλλον και διαδίκτυο (Εκπαίδευση, Τουρισμό, κτλ)
5. Νομικό πλαίσιο και ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομίας (συμβάσεις, προγράμματα, πνευματικά δικαιώματα)
6. Εμπειρίες, νέες προκλήσεις και προοπτικές για την ψηφιακή κοινωνία της Πολιτιστικής Κληρονομίας.

 

Ένα Συνέδριο χρήσιμο για τον Ελληνισμό 

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου πιστεύει ότι και το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο θα είναι εξαιρετικά επιτυχημένο ,όπως συνέβη με το  1ο Συνέδριο , στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 400 σύνεδροι  όλων των ειδικοτήτων και των Επιστημών , που είχαν την ευκαιρία σημαντικότατοι  επιστήμονες  της Ψηφιοποίησης  να συναντηθούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να σχεδιάσουν το μέλλον τους μέσα στην έρευνα και στην επιστήμη. Τα αποτελέσματα του 1ου Συνεδρίου στον τομέα των συνεργασιών ήταν εντυπωσιακά, αφού μέσα από αυτές αξιοποιούνται πόροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,που αφορούν τον Πολιτισμό , ιδιαίτερα εν όψει του έτους 2018 ,που θεσμοθετήθηκε ως έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς για την Ευρώπη.

Τον ίδιο σημαντικό ρόλο θα επιτελέσει και το 2ο Συνέδριο , που καθιερώνεται  ,πλέον, ως  θεσμός για την Ελλάδα και θα αποτελεί κάθε δύο (2) χρόνια το μεγάλο ραντεβού όλων των Ελλήνων και Κυπρίων  επιστημόνων απ' όλο τον κόσμο ,με σκοπό την μελέτη, έρευνα, διάσωση ,προστασία και ανάδειξη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.
Όλες οι πληροφορίες για το Συνέδριο www.euromed2017.euΣυνεννοήσεις -Οργανωτικά θέματα Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" -Κων. Σκριάπας Τηλέφ. 6974-881944 , skriapask@gmail.com.

 

Related

ΒΟΛΟΣ 3831242705384529116

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item