ΠΑΣΟΚ: Θλιβερά τα φαινόμενα με αντιεξουσιαστές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τα έκτροπα στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: Θλίψη και αποτροπι...Ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τα έκτροπα στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλούν τα χθεσινά έκτροπα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Αντιεξουσιαστές  εισβάλλουν στα γραφεία της διοίκησης για να εμποδίσουν τη διαδικασία διενέργειας δημόσιου διαγωνισμού που αφορά σε κτίριο του Πανεπιστημίου το οποίο… έχουν καταλάβει εδώ και καιρό οι αντιεξουσιαστές.
Είναι σαφές ότι τέτοια φαινόμενα δεν είναι ανεκτά. Περιμένουμε ακόμα την αυτονόητη καταδίκη από τον υπουργό Παιδείας και το τμήμα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός αν συντάσσονται με τον κ. Τόσκα, θεωρώντας το μεμονωμένο περιστατικό, παρόμοιο με τους πρόσφατους βανδαλισμούς στην Ερμού.
Ενέργειες του κοινού ποινικού δικαίου πρέπει να αντιμετωπίζονται αυτεπάγγελτα από τους έχοντες την ευθύνη για την τήρηση της τάξης. Για να μη συγχέουν κάποιοι έντεχνα την έννοια του ασύλου με την ασυλία στην ανομία.
Εξίσου σημαντική είναι και η ενεργοποίηση της πανεπιστημιακής κοινότητας για την πρόληψη και αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών, έχοντας βέβαια τη δυνατότητα αυτή από τον νομοθέτη.
Το δημόσιο πανεπιστήμιο πρέπει να περιφρουρηθεί από την πολιτεία και την κοινωνία, να αφεθεί να αναπτυχθεί στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον και να αποτελέσει το συγκριτικό μας πλεονέκτημα για φυγή προς τα εμπρός.
Δυστυχώς η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δε δείχνει να συμμερίζεται αυτή την άποψη. Ίσως, επιλέγει τη σιωπή της συγκάλυψης.
Ο θόρυβος της κατακραυγής, όμως, είναι εκκωφαντικός.

Related

ΒΟΛΟΣ 8083886894694588176

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item