Απαντήσεις για την ακαρπία και την εμφιάλωση αλκοολούχων ποτών

Από το Υπουργείο  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ερωτήσεις του βουλευτή Μαγνησίας της  Ν.Δ. Χρ.  Μπουκώρου . Σε ερωτήσεις που κατέθεσε ...


Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ερωτήσεις του βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρου.

Σε ερωτήσεις που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας, στα πλαίσια της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου στην κυβέρνηση, απάντησε το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό του ευρωπαϊκού κανονισμού για τα αλκοολούχα ποτά και ειδικότερα, η δυνατότητα της Επιτροπής να αποφασίζει με εκτελεστικές πράξεις και δική της πρωτοβουλία την ακύρωση της προστασίας των γεωγραφικών ενδείξεων που αναφέρονται στο άρθρο 20 του Κανονισμού 110/2008, βρίσκει αντίθετο το Υπουργείο. Εκείνο εμμένει στη θέση ότι η εμφιάλωση των αλκοολούχων ποτών που φέρουν προστασία γεωγραφικής ένδειξης, θα πρέπει να γίνεται εντός της οικείας γεωγραφικής περιοχής. Όσον αφορά τις γεωγραφικές ενδείξεις, κρίνει ότι ο Κανονισμός κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση με την πρόταση περί εφαρμογής της διαδικασίας, που ακολουθείται και στα υπόλοιπα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, και στα αλκοολούχα ποτά.

Στην ερώτηση για τις ζημιές από μειωμένη παραγωγή και την ακαρπία στην Π.Ε. Μαγνησίας (Δήμος Ρήγα Φεραίου), απαντά ότι θα μπορούσαν να ενταχθούν σε πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, αρμοδιότητας ΠΣΕΑ. ΄Προκειμένου να τύχουν ενίσχυσης, θα πρέπει η παραγωγή του έτους ζημιάς να έχει ζημιωθεί κατά είδος καλλιέργειας σε επίπεδο Νομού σε ποσοστό 30%, σε σχέση με τη μέση απόδοση των προηγούμενων τριών ετών, να τεκμηριώνεται από επιτροπή του ΥΠΑΑΤ η απώλεια της παραγωγής ως αποτέλεσμα δυσμενών καιρικών συνθηκών, τα επίσημα μετεωρολογικά στοιχεία να επιβεβαιώνουν τον χαρακτηρισμό των καιρικών συνθηκών ως τέτοιων και να εγκριθεί η δαπάνη αντιστάθμισης των ζημιών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Στην απάντησή του ο Υπουργός επισημαίνει ότι ο Ε.Λ.Γ.Α., μέσω των γεωπόνων του Υποκαταστήματος Λάρισας παρακολουθεί την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας (Δήμος Ρήγα Φεραίου) για την διαπίστωση του ύψους των ζημιών.

Related

ΒΟΥΛΗ 58570537340581059

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item