Λαϊκή Συσπείρωση :«Άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για ανανέωση συμβάσεων των συμβασιούχων -παρατασιούχων»

Αίτημα με το οποίο ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου για να συζητηθεί το θεμα της ανανέωσης συμβάσεων σε εργαζόμ...


Αίτημα με το οποίο ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου για να συζητηθεί το θεμα της ανανέωσης συμβάσεων σε εργαζόμενους του Δήμου Βόλου κατέθεσε η Λαική Συσπείρωση. Το αίτημα αναφέρει:
Κ. Πρόεδρε,
Οι συμβασιούχοι – παρατασιούχοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για τη μετατροπή όλων  των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, που αποτελεί και τη μόνη καθαρή λύση στην παρατεταμένη πολιτική ομηρία τους από την σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών των δήμων. 
Η κυβέρνηση κορόιδεψε τους συμβασιούχους εργαζόμενους στους δήμους. Ενώ έταζε νομοθετική ρύθμιση για τη μονιμοποίηση τους, έχοντας στο πλευρό της τα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια, την πολιτική της Ε.Ε., σε συμμαχία με αντιδραστικούς δημάρχους και περιφερειάρχες, αξιοποιώντας τα ΜΜΕ των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων κατασυκοφάντησε λυσσαλέα το δίκαιο αγώνα τους. Ταυτόχρονα οι διατάξεις που ψηφίστηκαν από τη κυβέρνηση ουσιαστικά θα οδηγήσουν σε μαζικές απολύσεις, στην αποψίλωση των υπηρεσιών των δήμων, με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίηση.
Με την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών  Αριθ. Πρωτ : οικ.22159/30 .6.2017 «Οδηγίες για την εφαρμογή του άρθρου 24 του ν. 4479/2017 (Α’ 94) - Πρόσληψη μόνιμου  προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ α΄ βαθμού και τα νομικά τους πρόσωπα – Παροχή των αντίστοιχων υπηρεσιών, μέχρι την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων διοριστέων στις θέσεις αυτές» δίνεται η δυνατότητα στους οικείους ΟΤΑ και στα νομικά πρόσωπα αυτών, μέχρι την ημερομηνία κατάρτισης των προσωρινών πινάκων διοριστέων, να απασχολούν το σύνολο του προσωπικού που είχε προσληφθεί σε θέσεις αντίστοιχων καθηκόντων µε συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και εξακολουθούσε να παρέχει τις υπηρεσίες του μέχρι την 7.6.2017., με ανανέωση των συμβάσεων έως και τις 31/3/2018.
Επειδή οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι – «παρατασιούχοι» στο Δήμο Βόλου, που ανέρχονται σε 79, αφενός κάλυπταν άμεσες ανάγκες στις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, αφετέρου πρόκειται για εργαζόμενους που, εξαιτίας της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, αντί να μονιμοποιηθούν, οδηγούνται στο δρόμο της ανεργίας και της ανέχειας, ζητάμε, βάση και της δυνατότητας που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και να πάρει απόφαση για ανανέωση των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων - παρατασιούχων εργαζομένων έως και τις 31/3/2018. 
Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους. Να υπερασπιστούν και να ενισχύσουν το αγωνιστικό μέτωπο μονίμων και συμβασιούχων σε όλα τα σωματεία και τους χώρους δουλειάς, να αξιοποιήσουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη των εργαζομένων. Να συνεχίσουν τις διεκδικητικές τους παρεμβάσεις, για να ανατρέψουν την πολιτική της κυβέρνησης, να καταργήσει τη σχετική τροπολογία,  έτσι ώστε τις επόμενες ημέρες να μη γίνει καμιά απόλυση, κανείς συμβασιούχος να μη μείνει απλήρωτος και να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Νάνος Απόστολος

Τσαλούχας Θεόδωρος

Related

ΒΟΛΟΣ 1934636357782486305

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item