Παρέμβαση Μαρκάκη για το λιμάνι του Βόλου

Με ανησυχία παρακολουθώ  την δημόσια συζήτηση   για την τύχη του λιμανιού της πόλης μας . Ότι η συζήτηση γίνεται  εν μέσω καλοκαιρινής περιό...


Με ανησυχία παρακολουθώ την δημόσια συζήτηση για την τύχη του λιμανιού της πόλης μας. Ότι η συζήτηση γίνεται εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου και  μειωμένουενδιαφέροντος του κοινού, δεν μειώνει την πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί και του ξεπουλήματος που δρομολογείται.

Το λιμάνι του Βόλου παρ όλες τις νεφελώδειςπεριγραφές που κάνουν σκόπιμαφιλοκυβερνητικοί και μη παράγοντες έχειδρομολογηθεί μαζί με μια ομάδα άλλων λιμανιών ( Πάτρας – Καβάλας- Ηρακλείου Αλεξανδρούπολης κ.λ.π να παραχωρηθείσυνολικά ή τμηματικά σε ιδιωτικάσυμφέροντα ή θα μισθωθεί. Και το χειρότερο… Στο τέλος θα περάσουν όλες οι λιμενικές δραστηριότητες στο ‘’Υπερταμείο'’στο οποίο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παραχώρησαν στους δανειστές για 99 χρόνια το σύνολο της Δημόσιας περιουσίας.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι όμως με ποιο χαρακτήρα προσέρχεται το λιμάνι του Βόλου σε αυτή την ταπεινωτική διαδικασίαΔυστυχώςτην ευθύνη για αυτόν τον χαρακτήρα – κακώς -τον έχει μόνο ο Οργανισμός Λιμένος και ο κομματικά διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ  Πρόεδρός του.

Στο επενδυτικό πρόγραμμα του λιμανιού που έχει δρομολογηθεί και έχει προταθεί από την σημερινή ηγεσία του ΟΛΒ, περιλαμβάνει κυρίως εμπορευματικές δραστηριότητες και την επιβάρυνση της περιοχής με           ναυπηγοεπισκευαστικές δραστηριότητες.

Το τραγικό είναι ότι δεν υπάρχει πουθενά η προοπτική της έντονης τουριστικής δραστηριότητας σε μια πόλη και μια περιοχή που ο τουρισμός είναι ή πρέπει να είναι ο βασικός της αναπτυξιακός  χαρακτήρας.

Σήμερα δεν θα ασχοληθώ να τονίσω το αυτονόητο, την σύνδεση που έχει η λειτουργίακαι αλληλοεπίδραση του λιμανιού διαχρονικά, με την δραστηριότητα της πόλης και τους κατοίκους της περιοχής.

Επομένως είναι επιβεβλημένο να ασχοληθούν οι πολιτικοί παράγοντες και όσοι έχουν δημόσιο λόγο στην πόλη μας με αυτό που πάει να συντελεστεί και να πάρουν θέση πιεστικά ώστε να ανατρέψουν  κατ’ αρχάς τις επικίνδυνες δράσεις

Η ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα είχε δημιουργήσει αντιδράσεις  όταν είχε διατυπωθεί πριν μερικά χρόνια και είχα την αίσθηση ότι είχε διαγραφεί οριστικά μια τέτοια προοπτική που σήμερα επανέρχεται από την πίσω πόρτα

Αντίθετα ‘’κρύβεται’’ μέσω της δράσης των ‘’υποδομών’’ η δραστηριότητα της κρουαζιέρας, όταν ο Βόλος θα έπρεπε και μπορούσε να είναι λιμάνι εκκίνησης και υποδομών τροφοδοσίας κρουαζιερόπλοιών.

Η έλλειψη πολιτικής βούλησης για τον τουριστικό χαρακτήρα του λιμανιού είναι ο αρνητικός τρόπος με τον οποίοαντιμετωπίστηκε από τον κομματικά διορισμένο Πρόεδρο του ΟΛΒ η προοπτική δημιουργίας Μαρίνας στο χώρο της ευρύτερης λεκάνης του λιμανιού

Από τους σημερινούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑκαι τους πολιτικούς παράγοντες των ΑΝΕΛ ( αν υπάρχουν ακόμη.. ) δεν περιμένουμε  να αντιδράσουν. Είμαστε σίγουροι ότι για να μείνουν λίγους ακόμη μήνες στην καρέκλα τους,  θα αποδεχθούν όλα όσα έχει ήδη δρομολογήσει η  ηγεσία τους για την πόλη μας και το λιμάνι της... Εδώ δέχτηκαν να ψηφίσουναντίστοιχα χειρότερα μέτρα για την πατρίδα μας.

Οι εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιμένουν με ανακούφιση,χωρίς προτάσεις, τα τετελεσμένα για το λιμάνιμιας και δεν θα αναγκαστούν να εφαρμόσουν την ίδια τακτική σε 1-2 χρόνια.

Η Δημοτική Αρχή που είναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος φορέας για να ενδιαφερθεί για τον τουριστικό χαρακτήρα του λιμανιού που θα δώσει προστιθέμενη αξία στην πόλη, δεν έχει την ικανότητα να αντιληφθεί ότι αυτός είναι στην πραγματικότητα ο ρόλος που του εμπιστεύτηκαν οι Βολιώτες στις τελευταίες εκλογές. Αντ’ αυτού εξαντλεί όλη την ενέργειάτης στην μεταφορά της ‘’Πύδνας’’ στο γήπεδο της Νεάπολης !!

Η μεταφορά της πρόταση δημιουργίας Μαρίναςσκαφών, μεμονωμένα από τον μελετητή στο ΤΑΙΠΕΔ, τουλάχιστον τους αφαιρεί την δικαιολογία ότι δεν είχαν αντίστοιχες προτάσεις  για τον τουριστικό χαρακτήρα του λιμανιού

Αν και πιστεύω ότι αυτή από μόνη της δεν πρόκειται να τους αλλάξει τον προσανατολισμό τους  για παραχωρήσεις των λιμανιών με μόνο κριτήριο τις επιχειρηματικές εξυπηρετήσεις ημετέρων παραγόντων.

Επειδή λοιπόν οι σημερινοί πολιτικοίπαράγοντες δεν θέλουν ή δεν μπορούν να επέμβουν στην διαδικασία τεμαχισμού και ξεπουλήματος του λιμανιού χωρίςπροσανατολισμό, πιστεύω ότι η διαδικασίααυτή πρέπει να ανασταλεί μέχρι τις επόμενεςΔημοτικές ή Εθνικές εκλογές ώστε οι διεκδικητές του Δημοτικού ή Βουλευτικούαξιώματος να καταθέσουν τις προτάσεις τους αν έχουν - για το κρίσιμό αυτό ζήτημα που συνδέει άμεσα την λειτουργία του λιμανιού με την λειτουργία της πόλης του Βόλου.


του Παύλου Γ.  Μαρκάκη

π. Βουλευτού Μαγνησίας

υπευθύνου της ‘’Ελληνικής Λύσης’’

Related

ΑΠΟΨΕΙΣ 3353412957991189030

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item