Επιζήμιες ανακοινώσεις για τις ακτές της Μαγνησίας

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας  της Ν.Δ. Χρ.  Μπουκώρος , σχετικά με τα α ποτελέσματα  το υ ΠΑΚΟΕ για την καταλληλότητα των νερών κο...


Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ.Χρ. Μπουκώρος, σχετικά με τα αποτελέσματα τουΠΑΚΟΕ για την καταλληλότητα των νερών κολύμβησης στη Μαγνησία.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Εν μέσω τουριστικής περιόδου, το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) επιστρέφει στο προσκήνιο και δημοσιοποιεί πίνακες αναλύσεων σχετικά με την καταλληλότητα των νερών κολύμβησης, με δικά του αποτελέσματα, από δείγματα που πήρε από ακτές της Μαγνησίας.

Όπως και πέρυσι, ισχυρίζεται, ότι πολλές ακτές του Βόλου και, γενικότερα, της Μαγνησίας δεν είναι κατάλληλες για κολύμβηση, στοιχεία που στηρίζονται σε έρευνες των εργαστηρίων του. Τα αποτελέσματα των ερευνών του,  έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτά των επίσημων φορέων και πλήττουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εικόνα της Μαγνησίας, αφού μπορούν να λειτουργήσουν αρνητικά , καθώς η περιοχή της Μαγνησίας αποτελεί επιλογή πολλών τουριστών για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. 

Ερωτηματικά προκαλεί, όμως, η δυνατότητα διαφόρων ανεξάρτητων και εθελοντικών ερευνητικών κέντρων να δημοσιοποιούν, χωρίς κανέναν περιορισμό και κρατικό έλεγχο, αποτελέσματα των ερευνών τους, τα οποία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα αποτελέσματα πιστοποιημένων και εντεταλμένων φορέων για τον έλεγχο των ακτών, αποτελέσματα που ενδεχομένως, μπορούν να περιορίσουν και να βλάψουν την τουριστική κίνηση στις περιοχές αυτές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ το ΠΑΚΟΕ χαρακτηρίζει τις παραλίες της Μαγνησίας ακατάλληλες, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας των Π.Ε. Μαγνησίας και Β. Σποράδων, μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποίησε σε ακτές της ευρύτερης περιοχής, διαπίστωσε ότι οι ακτές κολύμβησης πληρούν απολύτως τις προϋποθέσεις  της νομοθεσίας για την ποιότητα των νερών κολύμβησης.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

Πώς σκοπεύει να χειριστεί τις έρευνες Κέντρων τα αποτελέσματα των οποίων έρχονται σε αντίθεση με αυτές των εντεταλμένων και επίσημων κρατικών φορέων, ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση, τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για τους τουρίστες που σκέφτονται να τον επισκεφθούν;», καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Related

ΒΟΥΛΗ 8751261988110840309

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item