Συμμαχία για το νερό: Φταίει ο βιολογικός και η ΔΕΥΑΜΒ για το φυτοπλαγκτόν στον Παγασητικό

Συνέλευση πραγματοποίηση η "Συμμαχία για το νερό" στον Βόλο και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση καταγγέλοντας ταυτόχρονα τη ΔΕ...


Συνέλευση πραγματοποίηση η "Συμμαχία για το νερό" στον Βόλο και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση καταγγέλοντας ταυτόχρονα τη ΔΕΥΑΜΒ για την ρύπανση στον Παγασητικό:
«Σε ό,τι αφορά του φυτοπλαγκτόν σημειώθηκαν δυο αντικειμενικά γεγονότα που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Πρώτον, η επί μήνες ρύπανση του Παγασητικού με αστικά λύματα και τόνους αμμωνίας λόγω της πλημμελούς λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού. Δεύτερον, ότι το φαινόμενο φέτος είναι ιδιαίτερα έντονο και εμφανίζεται σε πολλές περιοχές σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια. Όμως δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να δει ότι οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις των αρμόδιων φορέων (ΔΕΥΑΜΒ, Δ/νση Υγείας, ΤΕΕ), είναι αντιφατικές: πότε η ρύπανση υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια (μετρήσεις Φεβρουαρίου στην έξοδο των ΕΕΛ), πότε ο Παγασητικός καθάρισε ως δια μαγείας, χωρίς να μας εξηγήσουν με ποια μέτρα περιορίστηκε το πρόβλημα και πότε δε δίνουν στη δημοσιότητα της μετρήσεις. Όλα αυτά τα κόλπα και οι συνεχίσεις μετατοπίσεις τους καθιστούν αναξιόπιστους, αλλά δείχνουν και ανευθυνότητα, καθώς γίνονται μικροπολιτικά παιχνίδια για ένα θέμα που αφορά τη δημόσια υγεία.
Αναγνωρίζοντας ότι η εμφάνιση του φυτοπλαγκτόν είναι φαινόμενο με πολλές παραμέτρους θεωρούμε ότι απαιτείται η έγκυρη και επιστημονική μελέτη του φαινομένου έτσι ώστε να εντοπιστούν και να αντιμετωπιστούν οι πραγματικές αιτίες που το προκαλούν. Την ίδια ώρα καθολικό αίτημα της κοινωνίας είναι από τη μια η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού στο μέγιστο βαθμό και από την άλλη η προστασία της θάλασσας από κάθε είδους ρύπανση (βιομηχανικά λύματα κοκ).
Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ύδρευσης σε όλη τη χώρα, σημειώθηκε ότι πρόκειται για ακόμη ένα μέτρο στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης που θα πλήξει τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας. Παράλληλα η ΚΥΑ αποτελεί μια νομοθετική τομή που μετατρέπει το νερό σε εμπόρευμα.
Η Συμμαχία για το Νερό θα συνεχίσει τον αγώνα της με στόχο την προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος αλλά του νερού ως κοινωνικό και δημόσιο αγαθό, ως αναφαίρετο δικαίωμα για τους ανθρώπους και τη φύση» 

Related

ΒΟΛΟΣ 2758628250760178586

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item