Κουτσάφτης: Αναμένουμε λύσεις στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων με το "νομοσχέδιο - σκούπα"

"Ουσιαστικές διευθετήσεις σε ένα πλήθος αυτοδιοικητικών ζητημάτων  που αφορ ού ν την καθημερινή  λειτουργία των Δήμων ,  φέρνει το «νομ...


"Ουσιαστικές διευθετήσεις σε ένα πλήθος αυτοδιοικητικών ζητημάτων που αφορούν την καθημερινή  λειτουργία των Δήμωνφέρνει το «νομοσχέδιο-σκούπα» που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Εσωτερικών", σχολιάζει ο Δήμαρχος Ζαγοράς - Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης, επισημαίνοντας ωστόσο την ανάγκη η συγκεκριμένη ρυθμιστική παρέμβαση να συνδυαστεί με την σχεδιαζόμενη συνολική μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

"Έχουμε αναδείξει τις λειτουργικές δυσχέρειες που προκύπτουν από το θεσμικό πλαίσιο των ΟΤΑ και ζητήσαμε από το 2015 τη ρυθμιστική τους αντιμετώπιση. 

Σήμερα έχουμε ένα Σχέδιο Νόμου με αρκετά θετικά σημεία, με προβλέψεις για μικρούς Δήμους, όπως ο Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου, αλλά και παραλείψεις όπως για παράδειγμα η μη μοριοδότηση της εντοπιότητας στις προσλήψεις προσωπικού στους ορεινούς και μικρούς νησιωτικούς Δήμους καθώς και η μόνιμη ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα.

Στα θετικά σημεία η δυνατότητα ρύθμισης και καταβολής των οφειλών προς τους Δήμους, με δόσεις. 

Το συγκεκριμένο μέτρο θα δώσει την ευκαιρία, σε μια ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική και κοινωνική συγκυρία,σε δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες, πολίτες κι επιχειρήσεις, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ παράλληλα επιτρέπει την αύξηση της εισπραξιμότηταςτων εσόδων των Ο.Τ.Α. και τονώνει την ρευστότητα των Δήμων.

Μια ακόμη ρύθμιση για την παροχή κινήτρων σε εργαζόμενους από Ο.Τ.Α, περιλαμβάνεται στο άρθρο 32Με την διάταξη του άρθρου αυτού, δίνεται η δυνατότητα στους ορεινούς Ο.Τ.Α. Α' βαθμού, να παρέχουν δωρεάν σίτιση και κατάλληλο κατάλυμα διαμονής για υπαλλήλους και δημοσίων υπηρεσιών υπό την προϋπόθεση της ύπαρξης ανάλογων πόρων. 

Επίσης, με άλλη διάταξη (άρθρο 105) Μετατάξεις προσωπικού στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α., επιχειρείται η αντιμετώπιση της έλλειψης οργανικών θέσεων των ειδικοτήτων των μετατασσόμενων, με δημιουργία προσωποπαγών θέσεων, που θα μετατραπούν σε οργανικές, με την πρώτη τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας

Με το Σχέδιο Νόμου ρυθμίζεται το ζήτημα της αντιμισθίας των αντιδημάρχων χωρίς πληθυσμιακούς περιορισμούς όπως και της καταβολής αποζημίωσης στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου προς άρση αντικειμενικών δυσκολιών πρόσβασης, αποκαθίστανται αδικίες που παρέμεναν σε εκκρεμότητα και παρήγαγαν επί σειρά ετών δυσμενή αποτελέσματα για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, δημιουργείται Μητρώο Πολιτών κ.α.

Αναμένουμε, καταλήγει ο Δήμαρχος Ζαγοράς - Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης, τις βελτιώσεις που θα επέλθουν κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Βουλή και ελπίζουμε το οριστικό νομοθέτημα να δώσει απαντήσεις στα πολύ σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους Δήμους κι επηρεάζουν την καθημερινή τους λειτουργία.

 

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 7530568148987899288

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item