Ηλιόπουλος: «Να αποζημιωθούν άμεσα οι παραγωγοί αμυγδάλου στο Βόλο»

E ρώτηση  κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος  από κοινού με το βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο στο υπουργείο Αγροτι...


Eρώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος από κοινού με το βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ που διεκδικούν οι παραγωγοί αμυγδάλου στο Βόλο.

Πολλοί παραγωγοί αμυγδάλων αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ακαρπίας με αποτέλεσμα να έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες των ζημιών. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ήρθε σε επικοινωνία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας λόγω της ανησυχίας και της αναστάτωσης των παραγωγών και ιδιαίτερα με τον καθηγητή Δενδροκομίας, κ. Νάνο Γεώργιο, ο οποίος με πραγματογνωμοσύνη του αναφέρθηκε ότι η ακαρπία οφείλεται στις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τον περασμένο χειμώνα και διήρκησαν έως και το μήνα Μάρτιο.  

            Δεδομένου του ότι το κλιμάκιο γεωπόνων του ΕΛΓΑ που επισκέφτηκε την περιοχή αποφάνθηκε ότι το φαινόμενο δεν οφείλεται σε ανοιξιάτικο παγετό, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην εντάσσονται στα προγράμματα ΠΣΕΑ για αποζημίωση παρόλα αυτά σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη του καθηγητή δενδροκομίας κ. Νάνου Γεώργιου, η ακαρπία οφείλεται στις καιρικές συνθήκες.

 

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ρωτούν τι προτίθεται να πράξει το υπουργείο ώστε να διευθετηθεί το ανωτέρω ζήτημα και να ενταχθεί η ζημιά που υπέστησαν οι αμυγδαλοπαραγωγοί σε πρόγραμμα ΠΣΕΑ.

Related

ΒΟΥΛΗ 5417068184161371639

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item