Απεργία του Σωματείου Επισιτισμού Μαγνησίας

Η Διοίκηση του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Μαγνησίας  καλεί τους  συναδέλφ ους   να συμμετάσχουν μαζικά  στην  αυριανή  24ωρη Απεργία...


Η Διοίκηση του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Μαγνησίας καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή 24ωρη Απεργία που κήρυξε ηΠανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ), ενάντια στον εργασιακό Μεσαίωνα που επικρατεί στον Κλάδο.

  Η συμμετοχή μας στην απεργία κρίνεται απαραίτητη, καθώς η εργοδοτική ασυδοσίαπου είναι ιδιαίτερα έντονη στην περιοχή μας, έχει επιφέρει:

 

1. Απορρύθμιση και χειραγώγηση των εργασιακών σχέσεων.
2. Μισθολογική ανισότητα, με συνεχή και βίαιη αποειδίκευση των κλαδικών ειδικοτήτων σε όρους εργασίας και αποδοχές ανειδίκευτου εργάτη.
3. Γενικευμένη ανασφάλεια από την επιβολή ενός νέου εργασιακού μοντέλου χαμηλού εργασιακού κόστους, σε συνδυασμό με ευελιξία και περιορισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

 

  Δυστυχώς και παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις και παρεμβάσεις μας προς την Κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις της, η τελευταία «κλείνει» προκλητικά τα «μάτια», διαψεύδοντας τις προσδοκίες μας για αποκατάσταση των εργασιακών μας δικαιωμάτων(αποκατάσταση κατώτατου μισθούυποχρεωτική εφαρμογή Κλαδικών Συμβάσεων).

 

Αντ’ αυτών, υποστήκαμε και από πάνω:

 

• Tην αρπαγή των εισφορών, των αποθεματικών και της περιουσίας του Ταμείου Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων, με αυθαίρετο νέο κούρεμα στο εφάπαξ που κατέληξε και κάτω από τη σημερινή αξία των εισφορών των ασφαλισμένων αλλά και με παράλληλη κατάργηση της 20ετίας.
• Την εξαίρεση των ειδικοτήτων του Kλάδου από την ασφαλιστική κλάση των Β.Α.Ε. αλλά και την κατάργηση της συμβολής των Βαρέων στον συνταξιοδοτικό μισθό.
• Tις συνεχείς αυθαιρεσίες ιδίως των μεγαλοξενοδόχωνκαι των λοιπών μεγαλοεπιχειρηματιών τουρισμού, που θεωρούν τη Χώρα ειδική οικονομική ζώνη για να πετούν στο δρόμο και την ανεργία εκατοντάδες συναδέλφους μας εργαζομένους συνθλίβοντας την επιβίωση των οικογενειών τους.

 

  Ειδικώς στην περιοχή της Μαγνησίας (εξόχως τουριστική, καθ’ όλο το έτος) οι συνθήκες εργασίας απέχουν πολύ από του να θεωρούνται ανθρώπινες και τα εργασιακά μας προβλήματα είναι δίχως τέλος.

 

 

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Related

ΒΟΛΟΣ 204035060678936669

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item