Επίθεση με μπογιές αντιεξουσιαστών σε κτίριο εταιρείας για το διαγωνισμό επέκτασης της Πολυτεχνικής Σχολής

Μπογιές πέταξαν στα γραφεία της τεχνικής εταιρείας που συμμετείχε στο διαγωνισμό της επέκτασης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημί...Μπογιές πέταξαν στα γραφεία της τεχνικής εταιρείας που συμμετείχε στο διαγωνισμό της επέκτασης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αντιεξουσιαστές που αντιδρούν στο έργο. Επιπλέον έγραψαν συνθήματα στην είσοδο της πολυκατοικίας που στεγάζεται η εταιρεία κατά τη διάρκεια της νύχτας στέλνοντας μήνυμα ότι οι επιλογές αυτές του Πανεπιστημίου κοστίζουν. Υπενθυμίζεται ότι οι αντιεξουσιαστές είχαν ακυρώσει τον διαγωνισμό για έργο την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιώντας κατάληψη του κτιρίου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου.
Μήνυση κατ’ αγνώστων για τα επεισόδια
Στο μεταξύ μήνυση κατ’ αγνώστων για το επεισόδιο που έγινε στις 18 Ιουλίου στα γραφεία του Π.Θ. κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου ο πρύτανης του Ιδρύματος. Η μήνυση στρέφεται κατά αυτών που προπηλάκισαν υπάλληλο του ιδρύματος και προκάλεσαν φθορές στην προσπάθειά τους να ακυρώσουν διαγωνισμό. Η Εισαγγελία θα παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
ΠΕΔΜΕΔΕ: Άδικη η επίθεση στα γραφεία της τεχνικής εταιρείας
Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΔΜΕΔΕ στη Μαγνησία τονίζει ότι είναι άδικη η επίθεση εναντίον των μελών της που ως στόχο έχουν τη συνέχιση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες.
«Τα μέλη της Π.Ε.Δ.Μ.Ε.Δ.Ε. στα δύσκολα χρόνια που διανύουμε προσπαθούν να επιβιώσουν επιχειρηματικά και να συντηρήσουν τους εργαζομένους τους και τις οικογένειές τους, συμμετέχοντας και διεκδικώντας κυρίως έργα της περιοχής μας.
Η συμμετοχή και διεκδίκηση έργων είναι επιβεβλημένη προκειμένου οι εργοληπτικές επιχειρήσεις να επιβιώσουν και να μπορούν να συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και σε καμία περίπτωση δεν έχουν σκοπό να δημιουργήσουν προβλήματα στον κοινωνικό ιστό της πόλης μας.
Θεωρούμε λοιπόν άδικη την επίθεση εναντίον των μελών μας, τα οποία ως μοναδικό σκοπό τους έχουν την συνέχιση της επαγγελματικής τους  δραστηριότητας  μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που όλοι μας βιώνουμε.
Η ένωση επί σειρά ετών ήταν και θα συνεχίσει να είναι αρωγός των ευαίσθητων  κοινωνικών ομάδων της πόλης και ουδέποτε δημιούργησε προβλήματα.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΠΑΡΟΜΟΙΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μαγνησίας: Υπόθεση όλων να ολοκληρωθούν τα έργα επέκτασης της Πολυτεχνικής Σχολής
«Νέο πλήγμα χθες για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς τεχνικές εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την επέκταση της Πολυτεχνικής Σχολής έγιναν στόχος αντιεξουσιαστών.
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ωστόσο, για το οποίο υπήρξε συστράτευση κι όλοι οι φορείς έδωσαν αγώνες για την ίδρυσή του στις αρχές της δεκαετίες του ’90 παρακολουθούμε να γίνεται πεδίο δράσης από μπαχαλάκηδες.
Όταν δρομολογείται η Πανεπιστημιούπολη, συνολικού προϋπολογισμού 55 εκατ. Ευρώ, ένα έργο ζωής για το ίδιο το ίδρυμα, αλλά και την πόλη, εμείς δεν μπορούμε παρά να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, τέτοιες προσπάθειες, όπως και αυτήν, της δημιουργίας «Τεχνόπολης» στο κτίριο της «Κίτρινης Αποθήκης», προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, στην οποία αναφέρθηκε με σημερινές του δηλώσεις ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Πετράκος.
Τα οικονομικά μεγέθη σε μία «νεκρή» τοπική αγορά προκαλούν πραγματικό «ίλιγγο», αν αναλογιστεί κανείς ότι για όλες τις εργασίες κατασκευής, αλλά και ανακατασκευής της «Κίτρινης Αποθήκης» θα δουλέψουν επαγγελματίες της περιοχής, που έχουν να δουν ανάλογα εργοτάξια, από την εποχή ίσως των Ολυμπιακών Αγώνων.
Πολλοί επαγγελματίες του κατασκευαστικού κλάδου, και όχι μόνο, βρίσκονται σε κατάσταση καθημερινής απελπισίας, με τις σωρευμένες υποχρεώσεις να αποτελούν κίνδυνο για την επιβίωσή τους, καθώς κανένα σχεδόν μεγάλο έργο δεν υλοποιείται αυτή την ώρα σε επίπεδο Νομού, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων ή κονδυλίων.
Αρκετοί μάλιστα από τους επαγγελματίες βρίσκονται στο όριο οικονομικής κατάρρευσης, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμη και με την δικαιοσύνη για υποχρεώσεις σε Τράπεζες, Ταμεία, που δεν μπορούν να καλύψουν.
Φαντάζει λοιπόν αδιανόητο να παρακολουθούμε αποσβολωμένοι την δράση όσων χρόνια τώρα αμαυρώνουν την εικόνα του Πανεπιστημιακού ιδρύματος, περιμένοντας απλά το επόμενο χτύπημα.
Τα συγκεκριμένα έργα δεν αποτελούν μία υπόθεση του Πανεπιστημίου και μόνο. Αποτελούν υπόθεση όλων μας, αφού οι πολίτες της Μαγνησίας ήταν αυτοί που είχαν πάντα ζητούμενο ένα Πανεπιστήμιο ανοικτό στην κοινωνία.
Η συστράτευση όλων για την στήριξη και υλοποίηση των έργων αποτελεί μονόδρομο, όπως και η απομόνωση τέτοιων φαινομένων που ευτελίζουν τον θεσμό της πανεπιστημιακής κοινότητας, για την οποία δόθηκαν αγώνες».Related

Sticky 8582184886286286896

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item