Ιάσων Αποστολάκης: H τοποθέτηση για την ΕΡΓΗΛ που ο δημοκράτης πρόεδρος του ΔΣ δεν μας αφησε καν να κανουμε. Καμαρώστε τον.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ι. Αποστολάκης απέστειλε στα ΜΜΕ την παρακάτω τοποθέτηση, που όπως αναφέρει, του αρνήθηκε να διαβαστεί...


Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ι. Αποστολάκης απέστειλε στα ΜΜΕ την παρακάτω τοποθέτηση, που όπως αναφέρει, του αρνήθηκε να διαβαστεί στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου:

Αυτό που πρέπει πρώτα – πρώτα όλοι νa έχουμε στο νου μας είναι πως πρόκειται για μια υπόθεση όλης της πόλης. Και δεν ενδείκνυται για μικροπολιτική. Και πως αλλιώς όταν μπορεί να επηρεάσει την λειτουργία και την αντίστοιχη παροχή υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ προς τους δημότες.
Αφορά την πόλη διαχρονικά τα τελευταία χρόνια ούτως ή άλλως, αφού η υπόθεση ξεκινά αρκετά προ Καλλικράτη.
Να είμαστε δίκαιοι. Το πρόβλημα δεν το δημιουργήσατε εσείς. Πάτε όμως να το κάψετε οριστικά από νομικής πλευράς, με τους χειρισμούς σας που είναι πολύ ελλιπείς όπως και πολλών προηγουμένων (εκπρόθεσμες προσφυγές σε Άρειο Πάγο κλπ.)
Το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε:
Είχαμε κάποια όπλα. Το ένα που αφορά το πόρισμα της επιτροπής παραλαβής έχει χαθεί δικαστικά. Το άλλο που αφορά το πόρισμα επιτροπής αποκλίσεων του έργου από υπηρεσιακούς, αν δεν κάνω λάθος και αυτό έχει χαθεί ως στοιχείο το 2016, σε άλλο δικαστήριο.
Συνεπώς η πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ, η οποία ως πραγματογνωμοσύνη δεν εφεσιββάλλεται, είναι ένα ισχυρό όπλο που πρέπει να συμπεριληφθεί στο φάκελο της υπόθεσης εκ μέρους μας.
Εδώ όμως πρέπει να μιλήσουμε και πολιτικά: Είμαστε ο 7ος Δήμος της χώρας. Επειδή παρόμοιες υποθέσεις, εννοώντας αντιδικίες με εργολάβους ή εταιρείες, αντιμετωπίζουν πολλοί Δήμοι, πιστεύω έστω και τώρα θα έπρεπε να κινηθούμε ως εξής:
Διαμέσου της ΚΕΔΕ να πιέσουμε και πιστεύω αν κρίνω και από το τελευταίο πολυνομοσχέδιο για την Τ.Α. θα το έβλεπαν στα υπουργεία θετικά, για μια νομοθετική παρέμβαση η οποία θα λειτουργούσε υπέρ της Τ.Α.
Δηλαδή όταν μια εταιρεία έχει απαίτηση από ένα Δήμο, αλλά και ο Δήμος έχει απαίτηση από την εταιρεία (αν κινηθούμε νομικά έστω και τώρα σωστά), ο όποιος καταλογισμός να γίνεται όταν τελεσιδικήσουν και οι εκατέρωθεν απαιτήσεις. Διότι έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε.
Υπάρχουν ένα σωρό ερωτήματα για τις επιλογές των νομικών συμβούλων της ΔΕΥΑΜΒ, τις δικές σας δηλαδή επιλογές.
Σχετικά με τον κ. Ξηρό π.χ. Πως του εμπιστευτήκατε τόσο σημαντικές υποθέσεις επιπέδου Α. Πάγου, όταν όχι μόνο δεν είναι παρ’ αρείω πάγω, αλλά ούτε καν παρ εφέταις.
Ερώτημα υπάρχει και στο αν γνωρίζει η ΔΕΥΑΜΒ πόσες είναι οι υποθέσεις τις οποίες η εταιρεια έχασε επειδή το νομικό τμήμα δεν παρέστη στο δικαστήριο.

Related

ΒΟΛΟΣ 3776418165801698423

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item