Στην Αργαλαστή έρχεται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Στην Αργαλαστή θα βρίσκεται το επόμενο Σαββατοκύριακο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου εκπροσωπώντας την ...


Στην Αργαλαστή θα βρίσκεται το επόμενο Σαββατοκύριακο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου που οργανώνει σε συνεργασία με τους οινοποιούς και τους παραγωγούς Μανιταριού Τρούφα του Πηλίου με τίτλο: «4η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφα».
Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Καμάρα Αργαλαστής Πηλίου στο κτήμα «Πατιστή» στις 1,2 και 3 Σεπτεμβρίου 2017 και περιλαμβάνουν:
-Αγιασμό – Εγκαίνια των περιπτέρων Πηλιορείτικων παραδοσιακών προϊόντων.
-Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Πηλίου Στέργιο Παπαϊωάννου.
Στις εκδηλώσεις θα γίνουν ομιλίες από τους:
– Ευάγγελο Αποστόλου Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
– Δρ. Αλέξανδρο Παπαχατζή – Αναπλ. Πρόεδρο Συμβουλίου ΤΕΙ Θεσσαλίας – Καθηγητή Δενδροκομίας – Δν/τη του Εργαστηρίου «Δενδροκηπευτικών & Εδαφικών Πόρων» με Θέμα: «Ανάπτυξη του Πηλίου μέσα από την Καλλιέργεια του Μανιταριού Τρούφα»
-Δρ. Στέφανο Διαμαντή – Δασολόγου – Μυκητολόγου τέως τακτικού ερευνητή του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών με Θέμα: «Στη χώρα μας χρειάζεται πολιτική υποστήριξη της καλλιέργειας και νομοθετική ρύθμιση της εμπορίας της τρούφας».
-Ελευθερία Τζιάτζιου – Συλλέκτη και Παραγωγού Τρούφας με Θέμα: «Σημαντική η ευκαιρία καλλιέργειας τρούφας σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας μας».
Προβολή σχετικής ταινίας με θέμα το μανιτάρι τρούφα.
Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν: Η ένωση Κυπρίων Ν. Μαγνησίας και ο Εκπολιτιστικός – Επιμορφωτικός – Εξωραϊστικός – Σύλλογος Γυναικών Πηλίου «Οι Αφέντρες των Αφετών».
Θα υπάρχουν περίπτερα πώλησης αγροτικών προϊόντων, μανιταριών καθώς και τρούφα, θα γίνουν σεμινάρια για τα μανιτάρια τρούφα, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, γευσιγνωσία και παρασκευή Πηλιορείτικων παραδοσιακών εδεσμάτων με τρούφες.
Tην Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου θα γίνει συναυλία με τον Ιορδάνη Σιδηρόπουλο και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου συναυλία με τον Πασχάλη.
Ο Φώτης Παρασκευαϊδης θα μαγειρέψει εδέσματα με τρούφα για όλους τους παρευρισκόμενους.
Δωρεάν κρασί θα διατεθεί από τους οινοπαραγωγούς της Αργαλαστής Λάζαρο Καριπίδη, Δημήτρη Μυλωνά, Δημήτρη Πατιστή, Νικόλαο Ρακή. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 69322224440.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 7059118509458084431

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item