Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Πήλιο

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, ο  Πολιτ ιστικός Σύλλογος Τ.Κ. Πουρίου, ο ι Πολιτιστικοί  Σύλλογοι Ζαγοράς & Μακρυ...


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τ.Κ. Πουρίου, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ζαγοράς & Μακρυράχης, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, ο ΑγροτικόςΣυνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, υπό την αιγίδα του Λυκείου Ελληνίδων Σάμου, συνδιοργανώνουν το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που θα πραγματοποιηθεί στο Χορευτό Πηλίου την προσεχή Παρασκευή 4 Αύγουστου 2017.

 

Το Φεστιβάλ έχει θέμα τα «Ζαγοριανά Καράβια» με σκοπό να αναδείξει την ιστορία του τόπου και να την συνδέσει αρμονικά με την  Ελληνική μας παράδοση, καθώς τα «Ζαγοριανά Καράβια» κυριάρχησαν στο εμπόριο σε όλη τη Μεσόγειο. Επίσης, έχει ως φωτεινό κίνητρο την παρουσίαση και διάδοση της πολιτιστικής παράδοσης των διαφόρων χορευτικών συγκροτημάτων που θα συμμετέχουν.

 

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων, έχοντας ως σκοπό, μεταξύ των άλλων την πολιτιστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας γενικότερα, μπορούν να πραγματοποιούν δαπάνες για πολιτιστικές δραστηριότητες, όταν αυτές συντελούν στην καλύτερη εκπλήρωση του σκοπού αυτού, εφόσον είναι ευρείας απήχησης. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας στήριξης εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο Νομό μας, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής του τόπου μας».

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 709677642081353589

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item