Σοβαρή βλάβη στο δίκτυο λυμάτων της ΔΕΥΑΜΒ

Τις βραδινές ώρες της Πέμπτης  10.08.2017 σημειώθηκε  βλάβη στον μεταλλικό σχηματισμό διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων   εντός των Εγκατα...


Τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 10.08.2017 σημειώθηκε βλάβη στον μεταλλικό σχηματισμό διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων εντός των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων και συγκεκριμένα σε τεμάχιο εξάρμωσης του σχηματισμού και σε συνέχεια, τμήμα του αγωγού. Η διαρροή που προκλήθηκε απείλησε με καταστροφή τον ΗΛΜ εξοπλισμό του αντλιοστασίου με κίνδυνο τη θέση εκτός λειτουργίας της μονάδας διάθεσης για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η κινητοποίηση του τεχνικού προσωπικού της ΔΕΥΑΜΒ, υπήρξε άμεση και οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν εντός πέντε ωρών (από τις 10:00 μμ της 10/8 μέχρι τις 3:00 το πρωί της 11/8), προκειμένου να τεθεί με ασφάλεια σε λειτουργία, η μονάδα διάθεσης. Κατά το διάστημα των εργασιών λειτούργησε ο αγωγός παράκαμψης του λύματος στον Ξηριά.

Εκκρεμεί η αποκατάσταση βλάβης του εξαρμωτικού η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα κατά τις νυχτερινές ώρες (ώρες χαμηλής παροχής), για την οποία αποκατάσταση ενδέχεται να καταστεί αναγκαία η χρήση του αγωγού παράκαμψης. 

Για την βλάβη ενημερώθηκαν το βράδυ στις 10-08-2017 εκτάκτως με FAX οι Αρμόδιες Αρχές ενώ σήμερα 11-08-2017 απεστάλη έγγραφο εκ νέου ενημέρωσης για τον προγραμματισμό ολοκλήρωσης της αποκατάστασης. 

Σημειώνουμε, για την αποκατάσταση τηρούνται οι όροι της  ΑΕΠΟ όπως αυτοί έχουν τροποποιηθεί με την υπ` αριθμ. 51349/26-10-2016 Απόφαση του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ότι όλα τα απαιτούμενα υλικά και μικροϋλικάαναγκαία για την αποκατάσταση της βλάβης υπήρχαν και υπάρχουν στην αποθήκη των ΕΕΛ σύμφωνα με το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών (315/2015 Απόφασητου ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ) και ότι πριν τη χρήση του αγωγού παράκαμψης και την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας, εγκαταστάθηκε σταθμός απολύμανσης του διατιθέμενου λύματος, ο οποίος λειτουργούσε καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών και θα επαναλειτουργήσει εφόσον απαιτηθεί η χρήση του αγωγού παράκαμψης, κατά την ολοκλήρωση της αποκατάστασης.

Related

ΒΟΛΟΣ 2234925767347573042

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item