Ο Χ. Μπουκώρος για τις εγγραφές μαθητών στα ΕΠΑΛ

Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος σχε...


Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος σχετικά με τα προβλήματα που είχαν προκύψει λόγω της νέας διαδικασίας εγγραφής που εφάρμοσε το Υπουργείο μέσω taxisnet.
Στην απάντησή του το Υπουργείο αναφέρει ότι οι μαθητές/τριες που εμποδίστηκαν να εγγραφούν για λόγους ανωτέρας βίας, δύνανται να εγγραφούν από την 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου 2017, στα υπάρχοντα τμήματα. Οι παραπεμπόμενοι/ες μαθητές/τριες στην ειδική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, δύνανται να εγγραφούν από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 11η. Κατ’ εξαίρεση, οι απόφοιτοι των ΣΔΕ του τρέχοντος σχολικού έτους, λόγω επιμήκυνσης του διδακτικού έτους, δύνανται να εγγραφούν στα ΕΠΑΛ από την 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου. Κατ’ εξαίρεση, οι απόφοιτοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του σχολικού έτους 2016-2017, οι οποίοι επιθυμούν να εγγραφούν στη Β΄ τάξη ΕΠΑΛ για την απόκτηση πτυχίου ειδικότητας, δύνανται να εγγραφούν και από την 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά στον ελάχιστο αριθμό μαθητών που απαιτείται για την λειτουργία τμήματος Γενικής Παιδείας, Τομέα και Ειδικότητας ΕΠΑΛ, αυτός καθορίζεται με την  Υπουργική Απόφαση Φ12/127076/Δ4/01-08-2016, με την οποία θεσπίζονται κατώτερα όρια ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής και τη δυσκολία προσβασιμότητας των σχολικών μονάδων. Με τον τρόπο αυτό δύναται να λειτουργήσουν Τομείς και Ειδικότητες με 8 ή 6 άτομα μαθητές σε σχολεία της περιφέρειας. Επίσης, προβλέπεται η δυνατότητα λειτουργίας σε απομακρυσμένες περιοχές, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, και τμημάτων με μικρότερο αριθμό μαθητών από τα κατώτερα αυτά όρια. Το Υπουργείο όμως, δεν απαντάει συγκεκριμένα για τα τμήματα των ΕΠΑΛ του Βόλου που δεν συγκεντρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό, με τους ενδιαφερόμενους μαθητές και τους γονείς τους να παραμένουν σε κλίμα αβεβαιότητας.

Related

ΒΟΥΛΗ 8404196277233384350

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item