Μοίρασαν πρόστιμα 10.000€ σε συνεργεία αυτοκινήτων & δικύκλων στον Βόλο

Συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών «ξεσκόνισαν» το τελευταίο διήμερο κλιμάκια της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης ΙΚΑ. Μοίρασα...


Συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών «ξεσκόνισαν» το τελευταίο διήμερο κλιμάκια της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης ΙΚΑ. Μοίρασαν 10χίλιαρα πρόστιμα βεβαιώνοντας παραβάσεις κυρίως για ανασφάλιστη εργασία, αφήνοντας πίσω τους επαγγελματίες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.
Το σαφάρι των ελέγχων του τελευταίου διημέρου είχε στο στόχαστρο συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών. Φανοποιεία, ηλεκτρολογεία και βαφεία βρέθηκαν στο επίκεντρο των ελέγχων των ελεγκτών του ΙΚΑ από τη Θεσσαλονίκη, που έφτασαν στον Βόλο με «φύλλο πορείας» για να διενεργήσουν στοχευμένους ελέγχους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, στην περιοχή της Νεαπόλεως και στο Πεδίον του Άρεως, όπου δραστηριοποιείται ο κύριος όγκος των συνεργείων αυτού του κλάδου, στους ελέγχους που έγιναν βρέθηκαν αρκετοί ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.
 Όπως προβλέπει η νομοθεσία, βεβαιώθηκαν παραβάσεις ενώ τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για όσους ήταν αδήλωτοι ήταν της τάξης των 10.500 ευρώ. Επίσης εντοπίστηκαν περιπτώσεις επιχειρήσεων οι οποίες δεν είχαν αναρτημένους πίνακες προσωπικού, και οι οποίες επίσης βρίσκονται αντιμέτωπες με μικρότερα πρόστιμα.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως επαγγελματίες που μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπογράμμιζαν πως ο κλάδος τους, μετά την εστίαση είναι εκείνος που έχει στοχοποιηθεί, με αποτέλεσμα οι έλεγχοι να έχουν πυκνώσει και μάλιστα διαδοχικά από διάφορες ελεγκτικές υπηρεσίες.
Επαγγελματίες που είναι πλέον σε απόγνωση προσπαθώντας να κρατήσουν τα συνεργεία τους ανοιχτά, με δεδομένη την οικονομική δυσπραγία αλλά και το γεγονός ότι οι τιμές πλέον για την επιδιόρθωση αυτοκινήτων και δικύκλων έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2000, τόνιζαν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «τα τόσα εξοντωτικά πρόστιμα πλέον θα κλείσουν σοβαρές και έντιμες επιχειρήσεις που κάποτε δεν είχαν προβλήματα με αδήλωτη εργασία» και ότι «είναι αδιανόητο να πληρώσουν τέτοια πρόστιμα ακόμα και τις καλές εποχές, πολύ περισσότερο τώρα που έχουν μειωθεί τα έσοδά τους.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Μαγνησία είναι από τις πρώτες περιοχές στον κατάλογο των ελέγχων, καθώς τόσο σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) όσο και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, καταγράφονται ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ανασφάλιστης εργασίας. Για αυτό και επιλέχτηκε να υπάρξει εντατικοποίηση και μάλιστα ελέγχονται κυρίως κλάδοι επιχειρήσεων όπου παρατηρείται εισφοροδιαφυγή όπως συνεργεία, βιοτεχνίες και εργαστήρια. Στο πλάνο των ελέγχων επίσης βρίσκονται επιχειρήσεις, τις οποίες τα ηλεκτρονικά συστήματα του ΙΚΑ εντοπίζουν ως ύποπτες για εισφοροδιαφυγή ή για τις οποίες έχει προηγηθεί καταγγελία.


Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ για το taxydromos.gr

Related

ΒΟΛΟΣ 4203150439621454910

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item