Νοικιάζουν σπίτια με Airbnb και τα κάνουν οίκους ανοχής

Ένας από τους πλέον δημοφιλείς τόπυς διαμονής τουριστών παγκοσμίως είναι πλέον η ενοικίαση ολόκληρων κατοικιών ή διαμερισμάτων για μικρ...


Ένας από τους πλέον δημοφιλείς τόπυς διαμονής τουριστών παγκοσμίως είναι πλέον η ενοικίαση ολόκληρων κατοικιών ή διαμερισμάτων για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η πλατφόρμα του Airbnb κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς αλλά οι κίνδυνοι πλέον καραδοκούν και η αστυνομία χτυπάει «καμπανάκι» στους ιδιοκτήτες.
Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ολοένα και περισσότερο να νοικιάζονται σπίτια αλλά όχι για αναψυχή. Καταγγελίες αναφέρουν πως τα διαμερίσματα γίνονται οίκοι ανοχής. ‘Η εκδιδόμενες κοπέλες τα χρησιμοποιούν προσωρινά για να στεγάσουν την πελατεία τους
Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC ο Κόλιν, ιδιοκτήτης σπιτιού καταχωρημένου στην πλατφόρμα της Airbnb, τυχαία ανακάλυψε ότι το διαμέρισμά του είχε μετατραπεί σε έναν οίκο ανοχής.
Ο ίδιος μεταφέρει στο δίκτυο την εμπειρία του με πολύ μεγάλη έκπληξη: «Ζούσα έξι χρόνια εδώ και στη συνέχεια μετακόμισα μακριά οπότε έπρεπε να κάνω κάτι με το σπίτι. Το γεγονός ότι το σπίτι μπορούσε να φιλοξενήσει έως και τέσσερις ανθρώπους τη βραδιά με 85 λίρες ήταν μια πολύ καλή περίπτωση και σίγουρα οικονομικότερη από ένα ξενοδοχείο, οπότε υπήρχε κόσμος που το προτιμούσε μέσω της πλατφόρμας.
Κάποια στιγμή κάποιοι που έκαναν κράτηση μέσω της Airbnb μου έστειλαν μήνυμα ρωτώντας με αν θα μπορούσαν να με πληρώσουν σε μετρητά. Αμέσως αρνήθηκα και μάλιστα το γεγονός με γέμισε υποψίες αφού σε μια τέτοια περίπτωση αν κάτι πάει στραβά η κράτηση είναι εκτός ιστοσελίδας οπότε δεν εμπίπτει σε καμία από τις εγγυήσεις της.
Όταν την ημέρα της αναχώρησής του  μου έστειλαν ένα ακόμα μήνυμα λέγοντάς μου πως έχουν περάσει μια ξέφρενη νύχτα και ζητώντας μου να αναχωρήσουν αργότερα από το προβλεπόμενο, είχαν υπογράψει με ένα όνομα που με έβαλε σε υποψίες. Έτσι αποφάσισα να ρίξω μια ματιά στο Google. Μόλις έκανα την αναζήτηση με το όνομα του email αλλά και το όνομα του επισκέπτη υπήρχε μια φωτογραφία και των δύο μαζί και τότε βρήκα μια ιστορία για τους δυο τους σύμφωνα με την οποία λειτουργούσαν ως συνοδοί πολυτελείας.
Κοιτώντας μάλιστα τις καταχωρήσεις τους είδα πως πληρώνονταν με 1.300 λίρες τη βραδιά. Έτσι τις δύο βραδιές που είχαν κάτσει στο διαμέρισμά μου είχαν εισπράξει  5.200 λίρες συνολικά. Τότε ένιωσα λίγο σαν να έχω ξεχάσει το μάτι ανοιχτό και να πρέπει να τρέξω να προλάβω να το σβήσω πριν πάρει φωτιά.
Μόλις έφτασα στο σπίτι μύριζε κρασί και άρωμα. Βρήκα χρησιμοποιημένο προφυλακτικά κάτω από το κρεβάτι. Κάλεσα την αστυνομία και τους είπα τα πάντα. Τους έδωσα όλα τα στοιχεία που είχα στη διάθεσή μου, κυρίως από φόβο μήπως με κατηγορήσουν πως έχω εγώ παραβιάσει το νόμο. Η αστυνομία κράτησε τα στοιχεία μου αλλά δεν με ενημέρωσε για τίποτα περαιτέρω».
Η δημοφιλής εταιρεία από την πλευρά της τόνισε πως «θα δείξουμε μηδενική ανοχή σε τέτοιου τύπου συμπεριφορές», ενώ προτίθεται να διερευνήσει αμέσως το θέμα. Όπως επισημαίνει άλλωστε πάνω από 160 εκατ. άνθρωποι έχουν ταξιδέψει με τη βοήθεια της Airbnb και οι κακές εμπειρίες είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο».

Related

ΚΟΣΜΟΣ 3246686357446498722

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item