Λάβρος Αγραφιώτης κατά Κυβέρνησης για τη ρύπανση στον Σαρωνικό

Λάβρος εμφανίζεται το μέλος της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ, κ. Άγγελος Αγραφιώτης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Υπου...


Λάβρος εμφανίζεται το μέλος της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ, κ. Άγγελος Αγραφιώτης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Υπουργών της Κυβέρνησης, με αφορμή το τραγικό ατύχημα που ευθύνεται για την τεράστια, όπως προκύπτει, οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό.

 

Ο κ. Αγραφιώτης, με την τοποθέτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καυτηριάζει τις –ομολογουμένως- αλλοπρόσαλλες δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνησης, μεταξύ άλλων και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και ενός εκ των ιδρυτών του κινήματος των Οικολόγων Πράσινων στη χώρα μας, που μας κάνουν να απορούμε σχετικά με το αν αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί ή αν απλά –για ακόμη μία φορά- επιδίδονται σε μία προσπάθεια παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας.

 


Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Αγραφιώτη:


“Το «Αγία Ζώνη» είναι το Exxon Valdez της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
Πραγματικά, η εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση τις τελευταίες ώρες ξεπερνά ακόμη και την πιο νοσηρή φαντασία. 
Από πού να το δει κανείς το θέμα της οικολογικής καταστροφής στη θάλασσα της Αττικής… Από τις 11 ώρες που έκανε να βγάλει την πρώτη ανακοίνωση; Από τους υπουργούς της, που «διαψεύδουν» τους επιστήμονες; Από τις παλινωδίες τους; Από την αλληλοκάλυψη που δίνουν μεταξύ τους;


Χθες ο Υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής έλεγε ότι όλα έγιναν όπως πρέπει, το πλοίο στεγανοποιήθηκε και ότι σε 20 μέρες τα πάντα θα έχουν καθαρίσει.


Ωστόσο, την Κυριακή βρισκόταν στο Λονδίνο… Χθες, δε, μας διαβεβαίωνε ότι όλα είναι υπό έλεγχο και πάνε καλά, αλλά σήμερα έσπευσε να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού, η οποία βέβαια λίγο αργότερα αποδόθηκε σε λογοπαίγνιο και τελικά μας είπε ότι δεν ήταν λογοπαίγνιο!


Σήμερα ο κ. Τσιρώνης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, ερωτώμενος για την πετρελαιοκηλίδα, μας είπε ότι «την ευθύνη την έχει μία ολόκληρη κοινωνία και μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό λόμπι που δεν επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις τέτοιες που να προστατεύουμε τις ακτές μας»!


Λίγο αργότερα, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός διαβεβαίωνε ότι σε 20 μέρες οι παραλίες του Σαρωνικού θα είναι καθαρότερες από πριν!


Από την άλλη, ο πρ. Πρύτανης του Μετσοβείου Κώστας Μουτζούρης μας είπε ότι το Υπουργείο ολιγώρησε-και αυτό είναι το πλέον ξεκάθαρο από την απόσταση που διήνυσε το αργό πετρέλαιο-καθώς διαθέτει τον εξοπλισμό για να περιορίσει την κηλίδα άμεσα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «να δούμε αν του χρόνου θα μπορούμε να κολυμπήσουμε», ενώ εντύπωση προκαλεί η δήλωσή του ότι το ατύχημα έγινε υπό ιδεατές συνθήκες, κοντά στην Ψυτάλλεια όπου διατίθεται όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός και θα μπορούσε άμεσα να περιοριστεί, αν ακολουθούνταν όσα προβλέπει το νομοθετικό πλαίσιο που έχει θεσμοθετηθεί από το 2002!


Παράλληλα, δεν είναι λίγοι οι διακεκριμένοι επιστήμονες οι οποίοι μίλουν για ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή και για ένα οικοσύστημα που μπορεί να χρειαστεί ακόμη και 10 χρόνια για να επανέλθει, ενώ όλες οι απόψεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι θα χρειαστεί τουλάχιστο ένας χρόνος για να μπορέσουν ξανά να χρησιμοποιηθούν οι ακτές από τους κολυμβητές.


Σε όλα αυτά προσθέστε και το γεγονός ότι μιλάμε για μία ιδιαίτερα τουριστική περιοχή της Αττικής και τότε όλοι θα καταλάβουμε το μέγεθος της καταστροφής, ακόμη μίας, που –τουλάχιστο- στο επίπεδο της επιχειρησιακής επάρκειας και αμεσότητας στην αντίδραση, φέρει αποκλειστικά την σφραγίδα της ανεπαρκούς και ανεύθυνης Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.


Τώρα, για το αν όλα αυτά, μπορεί να είναι αντικείμενο λογοπαιγνίου ή ευκαιρία για να «ξεδιπλώνονται» οι ιδεολογικές αγκυλώσεις της κυβέρνησης, ειδικά από κάποιους που αυτοχαρακτηρίζονται οικολόγοι, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σχολιαστεί κάτι, οι ίδιες οι δηλώσεις είναι χαρακτηριστικές –αποτελώντας μνημείο φαιδρότητας- και κρίνονται από την ίδια την κοινωνία…


… όσο για το κατά πόσο θα μπορούμε να κολυμπάμε και να ψαρεύουμε σε 20 μέρες ή για το αν, σε αυτό το διάστημα, η θάλασσα θα είναι πιο καθαρή από πριν, εδώ είμαστε, και οι 20 μέρες δεν είναι πια και μεγάλο διάστημα!


Αλλά όπως πάντα… η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα ξεχαστεί και αυτό το θέμα….”


Σίγουρα κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και, πραγματικά, εκείνο που περισσότερο ενοχλεί είναι ο τρόπος, απροκάλυπτα πια, με τον οποίο υποβιβάζουν την νοημοσύνη των πολιτών!

Related

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 354022306681116087

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item