Ανοίγουν για το κοινό δύο ιστορικά Παρεκκλήσια στη Μακρινίτσα

Τον  Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο  επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο του στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας η  κ. Ανθή Μπάτζιου , Δρ. ...


Τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο του στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας η κ. Ανθή Μπάτζιου, Δρ. Αρχαιολογίας, Αρχαιολόγος. Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, η κ. Αναστασία Ντίνα,Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνη, Προϊσταμένη του Τμήματος Συντήρησης Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, ο κ. Πασχάλης Σταντζούρης, Αρχαιολόγος Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιολογικών χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής έρευνας και Μουσείων και ο κ. Νίκος Τσούκας, Γραμματέας του φορέα Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ορίστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν την τελετή των Θυρανοιξίων δύο ιστορικών ιερών Παρεκκλησίων της Μακρινίτσας, του Αγίου Νικολάου (Κρυφό Σχολειό) και των Αγίων Πάντων, που αναπαλαιώθηκαν και συντηρήθηκαν, χάρη στις άοκνες προσπάθειες της Τοπικής μας Εκκλησίας. 

Τα θυρανοίξια και οι λοιπές εκδηλώσεις, που θα ανακοινωθούν εν καιρώ, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22/10, μετά την Θεία Λειτουργία, που θα τελέσει ο Μητροπολίτης μας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρινίτσης.

Επίσης, συζητήθηκε η συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας με την «Μαγνήτων Κιβωτό», στο πλαίσιο του νέου θεματικού έτους, 2018, που θα είναι αφιερωμένο στον λαϊκό πολιτισμό.

Related

ΒΟΛΟΣ 6696107724221889962

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item