Ουσιαστικά καταργείται η συνυπηρέτηση στη Μαγνησία

Ερώτηση  προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρ.  Μπουκώρος , σχετικά με τα προβλήμ...


Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρ. Μπουκώρος, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί στην οικογενειακή συνοχή η τοποθέτηση εκπαιδευτικών, συζύγων στρατιωτικών στη Μαγνησία, στα νησιά των Σποράδων. Στην ουσία δεν εφαρμόζεται η συνυπηρέτηση, καθώς η καθημερινή μετακίνηση από τα νησιά στη χερσαία Μαγνησία καθίσταται αδύνατη, επισημαίνει ο βουλευτής. 

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Προβλήματα αντιμετωπίζουν αρκετοί στρατιωτικοί, που υπηρετούν στη Μαγνησία, καθώς και οι σύζυγοί τους εκπαιδευτικοί, με τις τοποθετήσεις τους στα σχολεία της ευρύτερης περιοχής. Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 21 παράγραφος 1 του Νόμου 2946/2001, όπως αυτό ισχύει μετά την αντικατάστασή του από το άρθρο 91 του Νόμου 4139/2013, τακτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημοσίων υπηρεσιών και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, που κατέχουν οργανικές θέσεις και είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού, Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακής, καθώς και του προσωπικού των καταστημάτων κράτησης, επιτρέπεται να αποσπώνται, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, σε υπηρεσίες του στενού δημοσίου τομέα κατά προτεραιότητα και σε περίπτωση έλλειψης υπηρεσιακών αναγκών σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στην περιοχή που υπηρετεί ο σύζυγός τους.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός, ότι ο Νομός Μαγνησίας διαθέτει και νησιωτικές περιοχές στις οποίες λειτουργούν σχολεία. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι σύζυγοι, εκπαιδευτικοί, στρατιωτικών που υπηρετούν στη Μαγνησία και συγκεκριμένα στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία έχει έδρα τον Αλμυρό Μαγνησίας, αποσπώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΘ σε σχολεία των Βορείων Σποράδων. Η απόσταση που χρειάζεται να καλύπτουν για να βρίσκονται στα σχολεία των νησιών είναι τόσο μεγάλη, που καθιστά αδύνατη τη μετακίνησή τους αυθημερόν και σε καθημερινή βάση από τη χερσαία Μαγνησία στη νησιωτική και πάλι πίσω στις οικογένειές τους. Έτσι, προκειμένου να διδάσκουν, αρκετές φορές επιλέγουν να διαμένουν στα νησιά των Σποράδων, γεγονός που δυσκολεύει τις εν λόγω οικογένειες να έχουν κοινή ζωή και έχει ως αποτέλεσμα να μην εφαρμόζεται, ουσιαστικά, η συνυπηρέτηση. Η κατάσταση αυτή, αναγκάζει πολλούς από τους εκπαιδευτικούς να ζητούν άδεια άνευ αποδοχών, προκειμένου να είναι κοντά στις οικογένειές τους, στερώντας τις, όμως, ένα ακόμα σταθερό και αναγκαίο, ειδικά στις εποχές που διανύουμε, εισόδημα.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πώς προτίθεται να ρυθμίσει το εν λόγω ζήτημα, ώστε να πραγματώνεται ο σκοπός του νόμου της συνυπηρέτησης των συζύγων εκπαιδευτικών των στρατιωτικών της περιοχής στη Μαγνησία, ενόψει και της νέας σχολικής χρονιάς;», καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Related

ΒΟΥΛΗ 2097693936641195066

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item