Αποστόλου από την Αγχίαλο: Δεν αποτελεί πανάκεια η κατάργηση του φόρου στο κρασί

Την κατάργηση του φόρου στο κρασί μέχρι το τέλος του 2017 ανακοίνωσε, για άλλη μια φορά, από το Βόλο σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυ...


Την κατάργηση του φόρου στο κρασί μέχρι το τέλος του 2017 ανακοίνωσε, για άλλη μια φορά, από το Βόλο σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου που επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ν. Αγχιάλου, “Η Δήμητρα”. Τόνισε όμως ότι δεν ευθύνεται αποκλειστικά ο συγκεκριμένος φόρος για την κακή πορεία οινοποιητικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών.
Επισήμανε ότι αυτή την περίοδο διερευνώνται τα ισοδύναμα για να μην υπάρξει δημοσιονομικό κενό και κάλεσε τους οινοποιητικούς συνεταιρισμούς να καταθέσουν προτάσεις για τη προώθηση του οίνου, καθώς αυτές χρηματοδοτούνται από κοινοτικά κονδύλια. Άχρηστο και επιζήμιο για όλες τις πλευρές χαρακτήρισε το φόρο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ενώ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου, η Δήμητρα, Γιάννης Κίτσιος, επισήμανε ζήτησε παρεμβάσεις των αρμοδίων υπουργείων για την πάταξη του λαθρεμπορίου στο χώρου της διακίνησης του τσίπουρου.
“Δέσμευση του πρωθυπουργού αποτελεί η κατάργηση του συγκεκριμένου φόρου. Ο συνεργατικός χώρος περνά δύσκολες ώρες και θέλουμε με την παρουσία μας και με μέτρα που έρχονται να προσφέρουμε μία ανακούφιση γιατί θεωρούμε κατ’ εξοχήν εργαλείο στην αγροτιά τον συνεταιρισμό. Να απαλύνουμε το κρασί από βάρη που προσθέσαμε αλλά σε κρίσιμες δημοσιονομικές συνθήκες και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει, αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε στην μικρή φορολόγηση του κρασιού. Μία φορολόγηση που δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Αλλά δεν ευθύνεται μόνο αυτή που χρησιμοποιήθηκε για να εξυπηρετηθούν φαινόμενα γκρίζας φορολογικής διαχείρισης» επισήμανε ο κ. Αποστόλου. Επιπλέον ανέφερε ότι αυτή την περίοδο γίνεται επεξεργασία προτάσεων για να βρεθούν ισοδύναμα για να μην δημιουργηθεί δημοσιονομικό κενό. Επιπλέον επισήμανε ότι είναι σημαντικό το συγκεκριμένο προϊόν να προωθηθεί με την καλύτερη δυνατή διαφήμιση και ζήτησε από τον κ. Κίτσιο να καταθέσει πρόταση για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια.
Εξήρε, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ert.gr την θετική οικονομική πορεία του συνεταιρισμού, τονίζοντας ότι “σε μια περίοδο κρίσης είναι βασικό στο συνεταιριστικό χώρο να υπάρχουν μονάδες που ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και είναι κερδοφόρες”.

Related

Sticky 5741039566750956382

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item