«Καρτούν της νομικής ο Κούγιας, με ενέπλεξε με Πατέρα, Θωμαϊδη»

Από τις 10 το πρωί της Παρασκευής (8/9) έχει ξεκινήσει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η απολογία του Αχιλλέα Μπέου που κατηγορείται ...

Από τις 10 το πρωί της Παρασκευής (8/9) έχει ξεκινήσει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η απολογία του Αχιλλέα Μπέου που κατηγορείται για σωρεία αδικημάτων με αφορμή το σκάνδαλο των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011, γνωστό και ως Koriopolis.
Από τις 10 το πρωί της Παρασκευής (8/9) έχει ξεκινήσει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η απολογία του Αχιλλέα Μπέου που κατηγορείται για σωρεία αδικημάτων με αφορμή το σκάνδαλο των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011, γνωστό και ως Koriopolis.
Κατά την απολογία του, το πρώην αφεντικό του Ολυμπιακού Βόλου, μίλησε για «πολιτική δίωξη» και «κακοστημένο σόου», ενώ χαρακτήρισε τις τηλεφωνικές συνομιλίες που τον εμπλέκουν «αόριστες» και «καφενειακού επιπέδου».
Παράλληλα, κατηγόρησε ως ορκισμένους εχθρούς του και ως τους ανθρώπους που τον ενέπλεξαν στην υπόθεση, τον Νικόλα Πατέρα, τον Μάκη Ψωμιάδη, τον Κυριάκο Θωμαϊδη και τον Αλέξη Κούγια, τον οποίο χαρακτήρισε «Μίκυ Μάους της νομικής» και «καρτούν της δικηγορίας».
Παραδέχτηκε, εξάλλου, ότι δεν είναι… ιεραπόστολος και πως πράγματι έπαιζε στοίχημα, αλλά ότι πήγε φυλακή διότι ο ίδιος «πουλούσε» και έπρεπε να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη για να περάσουν τα μνημόνια.
Το SDNA βρίσκεται στο δικαστήριο και σας παρουσιάζει τα σημαντικότερα σημεία της απολογίας του Αχιλλέα Μπέου:
«Έξι χρόνια περίμενα αυτή τη στιγμή. Τέρμα τα ψέματα. Τώρα θα ακουστούν αλήθειες. Είμαι πατέρας 5 παιδιών. Μετανάστης στην Αμερική το 1980. Είμαι χριστιανός ορθόδοξος, πιστεύω στο Θεό. Και η ταλαιπωρία που πέρασα ήταν μάλλον θέλημα Θεού.
Ήταν μια καθαρά πολιτική δίωξη. Ένα κακοστημένο σόου για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σάπιο πολιτικό σύστημα.
Όταν οδηγήθηκα στα κρατητήρια αισθάνθηκα να χάνω τη γη κάτω από τα πόδια μου. Δεν μου δόθηκε η δυνατότητα ούτε καν να απολογηθώ.
Ο ανακριτής Κασίμης μου είπε, “λυπάμαι, δεν υπάρχουν στοιχεία αλλά πρέπει να αποφασίσω την προφυλάκισή σας γιατί έξω περιμένουν τα ΜΜΕ”.
Εγώ δεν χρησιμοποίησα ποτέ τηλέφωνα Πακιστανών ή Ινδών. Γνώριζα ότι παρακολουθούν το τηλέφωνό μου. Οι συνομιλίες είναι καφενειακού επιπέδου, αόριστες. Και με αυτές δημιουργήθηκαν κατηγορίες. Εγώ μπορεί να πω ότι απόψε θα σκοτώσω τον Τσίπρα ή ότι το βράδυ θα πουλήσω ναρκωτικά. Είναι γεγονός αυτό; Το έχω κάνει; Ό,τι θέλω λέω, ελευθερία λόγου έχουμε, το λέει το σύνταγμα.
Κατηγορούμαι για απειλή, εκβιασμό, απάτη, δωροδοκία. Ποιον δωροδόκησα; Πόσα χρήματα έδωσα; Φάντασμα δωροδόκησα; Όσο και να έψαξαν, δεν βρήκαν στοιχεία γιατί δεν υπάρχουν.
Χρησιμοποίησαν συνομιλίες δύο ορκισμένων εχθρών μου, του Πατέρα και του Ψωμιάδη. Έλεγαν για λεφτά που πήρα στο Λουτράκι, ενώ εγώ ήμουν στη φυλακή. Λένε ότι πήρα χρήματα από τον Μπάκο και τον Μποροβήλο. Λένε και για τον Πηλαδάκη και τον Παπουτσάκη, αλλά εκεί δεν πήγε κανένας κατηγορούμενος. Δεν τους ενδιέφερε η αλήθεια.
Πώς κατηγορούμαι για στοίχημα; Ποια λεφτά κέρδισα; Με ποιους κωδικούς έπαιξα; Δεν ζήτησαν στοιχεία από καμία εταιρία, αλλά εγώ οδηγήθηκα στη φυλακή. Και η ΟΥΕΦΑ, σε ερώτημα του ανακριτή, απάντησε ότι δεν μπορεί να είναι σίγουρη ότι ένα παιχνίδι είναι στημένο. Όχι ότι δεν παίζω στοίχημα, το παραδέχτηκα ότι έχω παίξει. Αλλά όχι συστηματικά. Δεν είναι κακό, όλοι παίζουν.
Από την πρώτη μέρα που με συνέλαβαν μίλησα για φιάσκο. Σήμερα κάνω μια κατάθεση ψυχής. Τι εξωθεσμικές πιέσεις υπήρχαν από επιχειρηματικά συμφέροντα και οδηγήθηκα στη φυλακή;
Ο Κούγιας είπε ότι την υπόθεση την δημιούργησε ο Νίκος Πατέρας. Δεν είπε όμως ότι την δημιούργησε και ο ίδιος, ο Κούγιας, αλλά και ο Θωμαΐδης. Παραδέχτηκε πως ό,τι έχει καταθέσει είναι κρίσεις δικές του, όχι γεγονότα. Το καρτούν της δικηγορίας! Τι λες ρε Μίκυ Μάους της νομικής; Τι μας νοιάζουν οι κρίσεις σου; Γεγονότα ξέρεις; Λέει ό,τι θέλει, ό,τι τον συμφέρει. Είπε ότι ήμουν περιζήτητη νύφη και θύμα του Πατέρα και του Μαρινάκη. Ε, ναι, πριν μερικά χρόνια ήμουν γλυκούλης. Ο Κούγιας μία είναι υπέρ του Μαρινάκη, μία κατά. Μία υπέρ του Μελισσανίδη, μία κατά. Δεν τον ενδιαφέρει αν λέει ψέματα ή αλήθεια. Λέει ό,τι τον συμφέρει.
Λέγανε για έναν προστατευόμενο μάρτυρα. Ποιος είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας; Πού είναι; Κανέναν πεθαμένο από την Κίνα θα είχαν.
Τον Δαλούκα τον χρησιμοποίησαν, τον στύψανε σαν το λεμόνι και τον πετάξανε. Πήγε σε παππά στο Βόλο και εξομολογήθηκε, ότι είπε ψέματα για μένα.
Εγώ προσωπικά παίζω στοίχημα. Είχα έναν πράκτορα και όταν ήθελα, 1-2 φορές το μήνα για την πλάκα μου, έπαιρνα ένα τηλέφωνο και έλεγα να μου παίξει το τάδε ματς.
Λέει το κατηγορητήριο ότι είμαι αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης. Ποια είναι η δομή της οργάνωσης; Σε ποιους δίνω εντολές; Τι χρήματα διακινώ; Δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση. Μια αστεία υπόθεση είναι για να με βάλουν φυλακή.
Στις συνομιλίες, πρόεδροι και παράγοντες ΠΑΕ μου εκφράζουν τους προβληματισμούς τους, τις ανησυχίες τους, τις σκέψεις τους. Αυτό γινόταν λόγω των σχέσεων που είχα με τον Μαρινάκη και τον Πατέρα. Τους λέω ότι θα τους βοηθήσω, όπως τον Μπάκο και τον Μποροβήλο. Δεν το αρνούμαι. Πήρα, όμως, τον Μαρινάκη; Το έκανα; Με είχαν ζαλίσει, ανησυχούσαν για την ομάδα τους. Απελπισμένοι ήταν. Αλλά τους ζητάω λεφτά; Εκμεταλλεύτηκα την απελπισία τους;
Δεν διεκδικώ τον τίτλο του ιεραπόστολου. Με επέλεξαν γιατί πουλούσα, για να περάσουν τα μνημόνια. Δικαστές όπως εσείς, με ήθος, αξία και ακεραιότητα, είστε η μόνη μας ελπίδα».
*Η απολογία του Αχιλλέα Μπέου συνεχίζεται…

Related

Sticky 2373635270719446135

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item